Jedan od pet miliona: Nema pregovora sa Vučićem, bojkot izbora

Sa protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu, jedan od njegovih organizatora, Srđan Marković, pozvao je bojkot predstrojećih izbora, zakazanih za proleće i rekao da nema pregovora i okruglih stolova sa predsednikom Srpske napredne stranke i države Aleksandrom Vučićem.

"Izbori će izgledati kao kad su nas tukli u subotu ispred zgrade Predsedništva", rekao je Marković, podsetivši na događaje  tokom prethodnog protesta Jedan od pet miliona.

Marković je poručio Vučiću da nema potrebe da se plaši "jer ga niko neće tući".

On je rekao da je Vučić "uzurpirao vlast, bojkotuje zdrav razum, bojkotuje sve nas i zato  nema pregovora ni okruglih stolova jer mi volimo Srbiju".

Prema njegovim rečima, u ovakvoj atmosferi u društvu nije moguće da postoje fer izbori.

"Razoktićemo sve laži i prevare i za sve lopovluke ćete ići u zatvor, tako će se u Srbiji početi da se vrednuje profesionalizam", rekao je on i najavio da se ide ka Predsedništvu.

Organizatori protesta saopštili su da je današnje okupljanje, 37 po redu u Beogradu,  posvećeno borbi protiv nasilja i prebijanja nesitomišljenika vlasti, rodne ravnopravnosti ali i ponižavanja vojske koje sprovodi Vučić.

Organizator je podsetio da su Markovića proše subote "pripadnici vojne policije Kobre udarili i prebacili preko ograde ispred zgrade Predsedništva".

Po nalogu Vučića ograda je uklonjena, a ispred zgade su postavljene ženske pripadnice Kobri.

SZS: Učestvovaćemo na razgovorima u ponedeljak

Predsedavajući Savezu sa Srbiju (SZS) Nebojša Zelenović, izjavio je danas za FoNet da će SZS učestvovati u dijalogu vlasti i opozicije, koji se održava na Fakultetu političkih nauka u ponedeljak.

On je rekao da će SZS učestvovati na okruglom stolu čija su tema mediji u vreme predizborne kampanje.

Zelenović je dodao da će pored njega na sastanku učestvovati i predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac, kao i predstavnik Narodne Stranke, čime je obezbeđena reprezentativnost Saveza.

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas juče je ponovio da ta stranka neće učestvovati u dijalogu, ali da drugima ne spore pravo da učestvuju.

  • Bojan

    18.08.2019 11:45
    Skidam kapu ovim ljudima na protestu .
    Ako nista drugo oni bar izlaze .
    A sta je sa uspavanim Novim Sadom ?
  • Gusztav

    18.08.2019 08:06
    Zabole ga
    Ovo ce veoma pogoditi Vucica
  • novosadjan

    18.08.2019 07:25
    poluga
    Svi znamo onu cuvenu: Dajte mi oslonac, pomericu zemlju. Jos kadgod je V. Draskovic jurisao na TVBastiju. Dajte mi televiziju dobicu izbore. Dakle za fer i postene demokratske izbore, javni mediski sevisvkoji svi mi placamo mora biti otvoren za sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.