Mihajlović: Neće biti vinjeta na autoputu "Miloš Veliki"

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je najavila da će se putarina naplaćivati na svakom autoputu, pa i na autoputu Miloš Veliki, ističući da neće biti vinjeta.
"Mi smo se opredelili za najpravedniji sistem - onoliko kilometara koliko koristite autoput, toliko plaćate putarinu", rekla je Mihajlović za RTS.
 
Ona je rekla da će nova deonica autoputa na Koridoru 11 omogućiti ulaganje investitora duž autoputa i doprineti razvoju turizma.
 
"Pošto će se put zvati 'Miloš Veliki', renoviraće se njegova rodna kuća. Do sledeće godine koridori 10 i 11 imaće više sadržaja – restorana, hotela, biće više poseta Ubu, Lajkovcu, Čačku", navela je Mihajlovićeva.
 
Ona je podsetila da je, otkako je otvorena deonica autoputa Ljig-Čačak, zabeleženo samo nekoliko saobraćajnih nesreća što, kako je ocenila, ide u prilog tome da se slična situacija može očekivati i na novoj deonici od ukupno 103 kilometara autoputa.
 
Ministarka je najavila da se završava i deonica od Surčina do Obrenovca, u dužini od 17,6 kilometara.
 
"Od 15. decembra moći ćemo da idemo i tom deonicom i onda ćemo imati oko 120 kilometara autoputa na Koridoru 11", najavila je Mihajlović.
 
Ona je navela i da će 1. marta naredne godine početi radovi na deonici Novi Beograd- Surčin, koji će trajati godinu i po dana.
 
"Mi ćemo do kraja 2021. imati autoput od Novog Beograda do Čačka", rekla je Mihajlović.
  • Novi

    18.08.2019 15:30
    Klasicno reketiranje naroda Srbije! Ko je pametan shvatice!
  • Nebojša

    18.08.2019 10:38
    Naplatne rampe
    Autoput i njegov zavrsetak su odlicni ali postoji ogroman problem naplatne rampe kod Cacka. Ne mogu da razimem da nije napravljena jos jedna traka i da bude samo ENP a krajnja desno da bude za one koji nemaju ENP.
    Leti je isti problem i na Staroj Pazovi gde je ENP stavljena krajnje desno pa kada imate 3 do 4 automobila vise ne mozete da prodjete u ENP traku i prodjete rampu.
    Hajde neka 021 pokrene pricu i da se ENP trake ostavljaju krajnje levo, da se kod Čacka i Stare Pazove naprave krajnje desno jos jedna traka od par stotina metara i da nemamo zastoje.
    I da se svakom strancu tj sa stranim tablicama na ulasku u drzavu odmah prodaje tag za ENP sa 2000 RSD najmanje ili 3000 RSD kakobbi eliminisali guzve. Ako se mora kupiti vinjeta sto kod nas ne moraju da kupe tag za ENP sa vrednoscu koja pokriva putovanje u oba smera od Batrovaca ili Horgosa do Preseva ili Dimitrovgrada.
    Neka nasi autoputevi budu autoputevi a ne čekaonice, da povecamo protok i prihode a ne da nam zbog tih zastoja odlaze preko Madjarske, Rumunije i Bugarske silni automobili i sleperi.
  • ivan s

    18.08.2019 10:32
    Sletio bih se tog "Veliki" iz osnovne škole. Ni na internetu toga nema, ime Miloš Veliki je vezano samo za Vučićev drum i ni za šta više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija