Gazeta Blic: Kosovo ponovo priznaje srpske pasoše

Kosovo nije uspelo da se odupre međunarodnom pritisku i održi meru reciprociteta za slobodu kretanja koja je uvedena za srpske pasoše, objavila je kosovska Gazeta Blic, pozivajući se na neimenovane izvore, a preneo KoSSev.
Gazeta Blic: Kosovo ponovo priznaje srpske pasoše
Foto: 021
"Kosovo je ponovo počelo da priznaje srpske pasoše, što je rezultat međunarodnog pritiska. Pored toga, bilo je i pritisaka od strane predstavnika Preševske doline koji nisu mogli da putuju na Kosovo sa srpskim pasošima", rekao je neimenovani izvor Gazete Blic.
 
Direkcija granične jedinice kosovske policije donela je početkom avgusta odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije, a zabrana se nije odnosila na osobe koje poseduju ličnu kartu i izvod za decu sa fotografijom.  
 
U kosovskoj vladi su kasnije precizirali da je u pitanju primena Briselskog sporazuma koji predviđa da se iz centralne Srbije na teritoriju Kosova, i obrnuto, prelazi samo sa ličnim kartama, a da je pasoš potreban u slučaju kada se putuje u treću zemlju.
  • Dusan

    19.08.2019 05:55
    Cemu
    priznavanje pasosa kada je srbija sama ne priznaje. Probajte da izvadite bilo koje uverenje sa "pasosem". Podaci ,jmbg se NE PRIZNAJU iz ovog dokumenta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.