Stefanović: Tražićemo od tužilaštva da utvrdi ko je kreirao lažnu vest o Vučiću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas, povodom plasiranja lažne vesti da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodno rekao da Srbiji nisu potrebni takvi stručnjaci kao što je genetičar Miodrag Stojković, da se radi o klasičnoj zloupotrebi imena šefa države i da se nada da će brzo doći do onih koji su kreirali ovu lažnu vest kako bi se ustanovili njihovi motivi.
Stefanović: Tražićemo od tužilaštva da utvrdi ko je kreirao lažnu vest o Vučiću
Foto: 021.rs
Stefanović je, na pitanje novinara o slučaju te lažne vesti, koja je preko društvenih mreža deljena kao navodno Tanjugova informacija, podsetio da su u novije vreme u Srbiji plasirane više puta lažne informacije, navodeći kao primer "vest" na društvenim mrežama da je 3. 000 mrtvih spaljeno u Obrenovačkoj elektrani, i slične izmišljotine.
 
"Mi ćemo od tužilaštva za visoko-tehnološki kriminal zatražiti da se utvrdi ko je kreirao originalu vest", najavio je on.
 
Stefanović je ukazao da građani treba da budu svesni kolika je opasnost od lažnih vesti koje se pojavljuju i plasiraju sa ciljem nanošenja političke štete, satanizacije, da se politički deluje protiv nekog lažima.
 
Medije je zamolio da uvek provere sve informacije iz više izvora, jer nije svaka informacija koja se plasira istinita.
 
"Treba proveriti više izvora, kako bi se potvrdila sa sigurnošću informacija koja se objavljuje", poručio je Stefanović.
  • Nina

    30.08.2019 01:20
    Aksiom
    Ne treba ministre da trazite ko je plasirao laznu vest o geneticaru Stojkovicu !Vlast svojom nesavesnom i bahatom politikom,pa samim tim i babo, sve radi da otera ljude koji svojim znanjem mogu da donesu boljitak svima nama ,(mi treba da smo na prvom mestu) po onda i Srbiji !
    Razni opstnari,mali bogovi u svojim sredinama, s obrazom ko u cokule,dekani koje nemozes ni tojagom da oteras , lekari koji vode preduzeca i snabdevaju redovno podrume pica, nebulozne i sramotne izjave ministara sa sumljvim diplomama ..... haos u skolama sa inovacijama iz 16. veka, procesi mafijaski.....stoletni...!
    Nije lako nikom ko dodje na vlast! Losa reputacija zemlje, prazna kasa, dugovi, industrija mrak, poljoprivreda mrak, stocarstvo mrak, trgovina mrak ....Treba imati kefalo i m...,
    biti covek ,da zajedno pozicija i opozicija uradi prave stvari ali ...
    Ali zato je povezanost politicari -kes, fantasticna, ja tebi tendu ti meni ...,ti meni koridor ja tebi vinograde.... I tako u nedogled..
    A mi , nebeski narod, politicki genije,zaljubljive prirode u one na vlasti, odlicni pljuvaci ,jos bolji kriticari ,cisti gologuzani ,pljujemo i s leva i s desna .
    Matematika nam je nepoznata grana nauke jer ovi klinci koji osvajaju medalje trebaju vec stolecima Kembrigu, Harvardu...
    I dalje je prosta racunica! Nema ko da nam dokaze teoremu da smo gubitnici kakav svet jos video nije a aksiomi su tu!
    E moji !

  • /

    29.08.2019 13:22
    /
    @Mara Tt
    pitaj mamu i tatu sta je inflacija
    uostalom videces i sama od jeseni
  • @Nevena

    28.08.2019 21:13
    A šta vi podrazumevate pod "pretnjom"? Predviđanje da će izgubiti vlast? Bilo šta što se vama ne sviđa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija