Dodik: Srbija daje Republici Srpskoj 25 miliona evra pomoći, hvala Vučiću

Srbija će, kako je za Tanjug rekao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, pomoći Republiku Srpsku sa 25 miliona evra do kraja godine kako bi se održala likvidnost i sposobnost budžeta da izvrši sve svoje obaveze.
Dodik: Srbija daje Republici Srpskoj 25 miliona evra pomoći, hvala Vučiću
Foto: 021.rs
Dodik posebno zahvaljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučciću na njegovom razumevanju za poziciju Republike Srpske i na političkom i na ekonomskom planu, te ističe da je u poslednje vreme Srbija odobrila preko 32 miliona evra pomoći za lokalne zajednice u Republici Srpskoj.
 
Kaže da je tih 25 miliona evra najveći i najznačajniji obim pomoći koji je RS ikad imala od Srbije. Prema njegovim rečima, sve opštine kao i četiri u Federaciji BiH koje imaju srpsku većinu dobijaju pomoć od Srbije.
 
"Zahvaljujući Srbiji moći ćemo ove godine da koncentrišemo podršku Drvaru od milion evra", kaže Dodik, te navodi da će i druge opštine, poput Grahova, Glamoča i Petrovca dobiti dodatno po 250.000 do 300.000 evra za rešavanje infrastrukturnih problema.
 
"U Grahovu ćemo obnoviti kuću i spomen dom Gavrilu Principu", kazao je Dodik. "Kad čujem ponekad kritike na bilo šta što su Srbi uradili, znam da to rade ljudi koji nikad ništa nisu uradili", primetio je Dodik.
  • MarkoNS

    02.09.2019 22:02
    Stvarno
    Koji blamizam, Hvala Vučiću, što je izvadio iz svog džepa pare i dao Dodiku, a eto narod neka se malo strpi...
  • Nemanja

    01.09.2019 20:07
    @Nina

    Hvala lepo, ali moji preci nisu došli ovamo slaveći ratne zločince, šireći versku zatucanost, zalivajući sve u beton i vrišteći protiv gejeva i svakog sa kime se graničimo. Što se mene tiče, ako je izbor propasti ili se trpeti sa takvima, radujem se skoroj i neizbežnoj propasti ove rupčage.
  • /

    01.09.2019 11:08
    /
    ova drzava je postala dodikstan umesto srbistan.
    ej, pa oni oterase cg sa pozicija u vlasti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija