Uklonjeno 40 tona životinjskih kostiju iz Padinske Skele

"Gradska čistoća" Beograda skoro dva meseca je uklanjala oko 40 tona životinjskih ostatka, tačnije kostiju, sa lokacije "Glutin" u Padinskoj Skeli na dalju preradu u Veterinarskoj ustanovi "Proteinka" u Somboru, saopštilo je ovo preduzeće.
Po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije Beograda, ova akcija je realizovana od 8. do 19. jula u cilju sprečavanja degradacije životne sredine i otklanjanja potencijalnih sanitarno-higijenskih, epidemioloških i ekoloških rizika po okruženje, ali i radi zdravlja stanovništva GO Palilula. 
 
"Preduzete su sve neophodne mere zaštite zaposlenih koji su bili angažovani na ovom poslu, kao i mere u cilju bezbednog transporta životinjskih kostiju do Sombora, gde se ova vrsta otpada može bezbedno uništiti", rekao je direktor "Čistoće" Marko Popadić.
 
Podsetimo, desetine tona kostiju bilo je rasuto na prostoru Padinske Skele, a da niko o tome nije vodio računa, sve dok o tome ponovo javnost nije obavestilo ekološko udruženje Eko-Pančevački rit.
  • Fat ass

    29.08.2019 18:05
    Prerada
    Zato sad Sombor smrdi uzduž i popreko....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".