Deo prosvetara najavio štrajk za prvi dan školske godine

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije stupiće u štrajk na početku nove školske godine, 2. septembra, najavila je predsednica tog sindikata Jasna Janković i objasnila da će časovi biti skraćeni na 30 minuta, a biće organizovani i protesti širom Srbije.
Deo prosvetara najavio štrajk za prvi dan školske godine
Foto: Pixabay
Janković je rekla da je cilj protesta uspostavljanje socijalnog dijaloga i želja da se sa nadležnima "sedne za sto".
 
Sindikalci će se 2. septembra okupiti u "pet do 12" ispred Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici u Beogradu.
 
"Od toga kakva će reakcija biti i da li ćemo konačno sesti za sto i razgovarati o našim problemima zavisi nastavak štrajka", kazala je Janković.
 
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije u zvaničnim protestnim zahtevima traži hitan nastavak pregovora i stupanje na snagu pravednih platnih razreda, koji će popraviti položaj zaposlenih u obrazovanju.
  • ns

    29.08.2019 20:44
    Do sad su dobili najvise povisice a najmanje rade. Njima je radna nedelja do 20 radnih casova, svaki vikend, svaki praznik kod.kuce. letnji raspust jebibza njih od prvog do poslednjeg dana godisnji odmor. Sta zdravstvobtreba da radi njihove plate manje od skolstva, radna nedelja 40 sati, vikendi praznici radni, cesto i noci. Godisnji odmor do 30 dana ne od jednom.......svi ce iz zdravstva da odu u inostranstvo ako se nesto jako brzo ne preduzme i plate ne podignu za min 50%.
  • opet isto

    29.08.2019 17:55
    Pre 20 godina ćerka pita majku kako je bilo kad je tvoja škola bila u štrajku, majka kaže, mi nismo štrajkovali a dete u čudu, ne veruje.
    Svakog septenbra ista stvar , ovi štrajkuju, vlast obeća , deca gube nastavu oduševlejni i tako i ove godine.
    A da izađete na ulicu i šetate, istrajete u zahtrevima ili na izborima ne glasate za Vučića e to ne možete.!!!
  • Ružica

    29.08.2019 17:26
    Brzo prošao odmor od 100 dana
    Pa ga treba produžiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".