Sedam meseci od udesa u kojem je učestvovao Babić, još nema pomaka u postupku

Sedam meseci od pogibije Stanike Gligorijević u udesu na naplatnoj rampi Doljevac, Tužilaštvo još nije dobilo snimke nesreće kako bi postupak mogao da se pokrene sa mrtve tačke.
Porodica nastradale žene zahteva da se snimci sa naplatne rampe hitno objave, da bi se, kako kažu, utvrdilo da li je funkcioner SNS-a i tadašnji v.d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić vozio automobil koji je usmrtio Staniku. 
 
Stanika Gligorijević poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. januara kada je službeno vozilo "Koridora Srbije" velikom brzinom udarilo u automobil u kojem je ona sedela na zadnjem sedištu.
 
"Stao sam na naplatu rampu iza kola koja su već plaćala putarinu. U tom trenutku sam pružio desnu ruku kako bih od supruge uzeo novac za naplatu putarine. Mahinalno sam pogledao retrovizor u kolima i video na trideset, čedtrdeset metara od nas kola koja nam se približavaju munjevitom brzinom i idu pravo na nas ni levo ni desno", kaže za N1 Srđan Aleksić, zet Stanike Gligorijević.
 
U ovoj nesreći teško su povređeni i Babić koji je, nakon nesreće poneo ostavku, i Stanikina rođena sestra Mirjana Aleksić.
 
Iako se udes dogodio na periferiji grada Niša, Babić je prebačen u Beograd, dok je Aleksićeva prevezena u Niš.
 
"Toliko sam bila povređena. Znači ja sam imala teške povrede - sa jedne strane sedam. sa druge pet rebara, plućna maramica mi je bila pocepana, četvrti pršljen mi je bio puko. Za mene lečenje nije postojalo da i mene, kao i gospodina, prebace u Beograd. Zašto", pita Mirjana Aleksić.
 
Porodica za nesreću okrivljuje Babića...Takođe, tvrde i da je glavni osumnjičeni za ubistvo Stanike podmetnut.
 
"Mi želimo suočenje i da se suđenje završi", istakla je Mirjana Aleksić.
 
Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za Glas Amerike rekao da je pogledao snimak nesreće, a ranije je više puta izjavljivao da Zoran Babić nije sedeo za volanom "škode". On je rekao da će "učiniti sve što je u njegovoj moći" da mediji dobiju snimak nadzornih kamera sa naplatne rampe kod Doljevca od 31. januara ove godine.
 
"Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću da zamolim nadležne državne organe, kao predsednik Republike, da vam pokaže to. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci", rekao je nedavno Vučić.
 
Porodica, sedam meseci kasnije, kaže da se državne institucije igraju gluvih telefona i da sve dok Tužilaštvu ne bude dostavljen snimak sa naplatne rampe, njihovo jedino pitanje ostaje: ko je ubio njihovu majku i sestru.
 
Podsetimo, Insajder je nedavno pisao da uprkos tome što je Babić saopštio da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju, više od šest meseci kasnije njegovo ime, kao v.d. direktora, i dalje se navodi na sajtu ovog preduzeća koje sprovodi neke od najznačajnijih državnih projekata.
 
Takođe, Zoran Babić je u Agenciji za privredne registre i dalje naveden kao zastupnik Koridora. Da je i nakon ostavke ostao na funkciji v.d direktora pokazuje i njegov potpis na zvaničnom dokumentu koji je donet gotovo dva meseca nakon što je javno saopštio da podnosi neopozivu ostavku. U Vladi Srbije već mesecima ne dostavljaju odgovore na pitanja Insajdera o ostavci Zorana Babića, a odgovor nije stigao ni od samog preduzeća Koridori Srbije.
  • Altaïr

    02.09.2019 09:55
    Zar ste stvarno mislili da ce te dobiti snimak? Pa mora prvo da se izmontira i preprave greske na snimku... Nemojte se cuditi posle kad vidite na snimku da je Babic placao putarinu a Stanika ga udario otpozadi..
  • Pravo i pravda

    01.09.2019 20:01
    Ako i ostavimo po strani one žedne krvi koji samo žele da se ova osoba osudi bez obzira da li je učinila delo koje mu oni a ne tužilaštvo pripisuju, jer eto njima je dotični antipatičan pa su veoma spremni i prvi u redu da mu pripišu delo bez obzira da li je kriv ili ne, ipak mi se javlja da obzirom da je u današnjoj Srbiji puno toga naopakog možda zaista i postoji mogućnost da je Babić upravljao vozilom. Istina je da u normalnim zemljama vozač ulazi u vozilo kroz prednja leva, odnosno prednja desna vrata u slučaju nekih zemalja, kao i da je u takvim zemljama većinom zastupljeno da su vozači ti koji voze direktore službenim automobilima. U naopakoj Srbiji je zato sasvim moguće da je Babić upravljao vozilom i vozio svog vozača umesto da vozač vozi njega, kao i da je, kako se na snimku sa benzinske pumpe videlo, ušao u vozilo i seo na mesto vozača kroz zadnja desna vrata.
    Svakome ko je normalan, nepristrasan i ima sposobnost analitičkog zaključivanja se prosto nameće da su ulazak kroz zadnja desna vrata i voženje sopstvenog vozača potpuno logične stvari koje bez i trunke sumnje otkrivaju Babića kao bahatog krivca za ovu nesreću sa smrtnim ishodom, te stoga ga moramo što pre osuditi za to delo. Ipak, nemojte se začuditi kada jednog dana upravo vas neko osudi na osnovu takvih "neoborivih dokaza", setite se da je to država za koju ste se borili.
  • Wwe

    01.09.2019 15:59
    Babicu izadji i predaj se !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija