Vučić: Očigledna “zla namera” političkog bloka i civilnog sektora

Predsednik Srbije Alesandar Vučić ocenio je danas da su organizacije civilnog sektora "takozvana" CRTA i CeSID "laž" zbog toga što nikada nisu pomenule preporuke tih organizacija koje je aktuelna vlast ispunila.
Vučić: Očigledna “zla namera” političkog bloka i civilnog sektora
Foto: 021.rs

"Pre tri meseca smo imali sastanak sa njima i predstavnicima međunarodne zajednice. Te organizacija su imale pet zahteva. O zakonima po hitnom postupku, o javnom slušanju u Parlamentu, o problemima opozicije sa amandmanima i rasprave o budžetu - sve smo to ispunili", izjavio je Vučić tokom gostovanja na televiziji "Pink".

On je istakao da se na tome vidi i "zla namera" političkog bloka i civilnog sektora.

Ocenio je i da bojkot izbora koji su najavili predstavnici opozicije može samo da njemu oteža pregovore sa Prištinom jer će ga "strani faktor" iskoristiti.

"Strani faktori će to iskoristiti, oni uvek postoje i oni ne žele snažnu srpsku državu", izjavio je Vučić.

Istakao je da je "najveći otpor nezavisnosti Kosova - Aleksandar Vučić" i dodao su njegovi prethodnici učinili mnogo za nezavisnost Kosova.

Govoreći o prelaznoj vladi za koju se zalaže jedan deo opozicije, on je kazao da se prelazna vlada formira samo u krizama ili kada je odnos snaga u parlamentu isti.

"Prelaznu vladu ste imali u Crnoj Gori, imali ste i u Severnoj Makedoniji. Oni žele makedonski scenario (...) I ja im kažem još jednom - ja sam taj koji daje mandat bilo kom budućem predsedniku Vlade, ja to neću dok sam živda uradim", rekao je on.

  • Mad Hatter

    02.09.2019 11:51
    Pero narod nema muda za Rumunski scenario. Kao i sve u Srbiji, svi nesto cekaju da im to odradi neko drugi. Mada ako se uzme u obzir koliko su svi povezani sa raznim kumovima i bajama Srbija Rumunski scenario nikad nece videti. Dokazali smo svetu da nismo u stanju ni revoluciju da izvedemo kako treba, lustracija nije sprovedena kako treba i danas su nam na vlasti isti oni koji su nam servirali ratove 90-ih i koji su napunili Kiparske racune milionima i sve to uz parolu "Kosovo je Srbija"
  • Koja

    02.09.2019 08:03
    Jedini ispravan Srbin.. mi svi ostali smo neispravni a on ima mojsijevski zadatak da nas sačuva od nas samih... Dajte čoveku medalju!
  • Cocco

    02.09.2019 07:56
    Sve što Vučić kaže ili obeća na Pinku, puj, pike, ne važi! Pa u to ni botovi ne veruju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".