Sindikati penzionisanih vojnih lica: Vestima o povećanju penzija vodi se kampanja za izbore

Uduženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije saopštilo je danas da je čestim vestima o povećanju penzija počela predizborna kampanja za parlamentarne izbore 2020. godine.
Sindikati penzionisanih vojnih lica: Vestima o povećanju penzija vodi se kampanja za izbore
Foto: Pixabay
"Terorisanjem penzionera i javnosti Srbije vestima o povećanju penzija i dodeli jednokratne novčane pomoći penzionerima, započela je kampanja za parlamentarene izbore 2020. godine pod parolom 'brže, bolje i jače'", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da tu vest umesto da saopšti direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije, to je učinio predsednik  Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora stranke koju su "prenosile sve televizije pod kontrolom".
 
"Jednokratna pomoć od 5.000 dinara u decembru i nikad veće povećanje u januaru naredne godine je vest koja penzionerima treba da zameni siromaštvo i sve do sada oteto", navelo je Udruženje.
 
Ističe se da je "kao i do sada, izjava predsednika najava izbora i manipulacija starim i bolesnim penzionerima koja traje godinama".
 
Smanjivanjem dela penzija po Zakonu o privremenom uredjivanju načina isplate penzija, tokom četiri godine, od penzionera je, kako je navedeno, otimano oko 210 miliona evra godišnje". Vojni penzioneri su, kako se navodi, dodatno oštećeni jer im je Zaključkom vlade Srbije 2015. godine o vanrednom uskladjivanju penzija od 1. janura 2008. godine za 11,06  odsto u njega uračunatao zakonski ostvareno i korišćeno redovno povećanje penzija u 2007. godini, čime su oštećeni za 4,21 odsto.
  • IZNOGUD

    03.09.2019 09:35
    Obzirom da ovakva ( nikakva) opozicija svakako gubi izbore...radujmo se svakom dodatnom dinaru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija