Upozorenje Nišlijama da ne borave na terasama dok je Stefanović u poseti školi

Ulazi u zgrade oko škole "Dušan Radović" u Nišu, koju je posetio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, bili su oblepljeni obaveštenjima stanarima da ne borave na terasama, koje gledaju ka školi i ne ostavljaju predmete koji mogu biti dvojako protumačeni.
Stefanović kaže da ta upozorenja nemaju veze sa policijom, objavile su Južne vesti.
 
Majka koja stanuje u zgradi u blizini škole kaže da je sa jednogodišnjim sinom krenula u šetnju kao i svakog jutra, ali da do igrališta nije smela.
 
"Videla sam jutros da Mediana čisti oko škole i kod naših zgrada, baš je bilo mnogo smeća. Bilo mi je čudno, pretpostavila sam da se nešto dešava. Kada smo došli do kapije škole rekli su nam da se sklonimo i da ne možemo dalje, jer dolazi neki ministar. Usput sam srela komšinicu, koja mi je rekla da ne izlazim na terasu ili na prozor", rekla je ova žena za Južne vesti.
 
A na ulazima okolnih zgrada obaveštenja stanarima da će njihove terase koje su ka školi biti nadgledane i da zato ne suše veš na terasama i ne borave na njima. Mole se i da ne iznose predmete koji mogu da se protumače dvojako - cevi usisivača, drške od metli, džogere, kao i da ne koriste dvoglede.
 
"Iz policije su nas obavestili da stanari čiji stanovi 'gledaju' prema školi i terenu ne proviruju kroz prozor ili terase dok traje poseta. Naime, u okolini su postavljeni snajperisti koji motre na događaj", pisalo je u jednom od obaveštenja.
 
Iako svako obaveštenje počinje sa "kako su nas obavestili iz policije", ministar Nebojša Stefanović negira da su zbog njegovog dolaska bile pojačane mere bezbednosti.
 
"Ovde? Jedino ako je to neko radio zlonamerno. Kao što vidite, evo možete da pogledate svaki krov, niti ima nekog snajperiste, niti ima bilo kakvog posebnog obezbeđenja. Kao što vidite u školskom dvorištu je gomila dece, potpuno normalno se odvija život", rekao je Stefanović.
 
Ministar je rekao i da kada dolazi u posete poput ovih to čini "vrlo diskretno i normalno", da nikad zbog njega nisu zatvarane ulice ili bilo šta slično.
  • Laloš

    05.09.2019 12:45
    Što bre crni Nebojiša da ljudi ne gledaju sa terasa? To ti je prilika da sakupiš svedoke da si bio bar u nekoj školi.
  • Djole

    05.09.2019 11:13
    Kome su namenjeni botovski minusi ?
    Istim tim botovima .
    Jer botovski minusi nemaju nikakvog efekta na normalne citaoce .
  • boyan

    05.09.2019 08:59
    @Ѕтефан
    "...Швецкој..."

    mozete li reci gde se nalazi ta drzava s obzirom da nikada u zivotu nisam cuo za nju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija