Skat predstavio uvrede koje dobija na Tviteru: Mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kajl Skat rekao je da mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao i da su svakog dana bombardovani najgroznijim lažima o njegovoj zemlji, kao i o drugim zemljama Zapada i o Evropskoj uniji.
Skat predstavio uvrede koje dobija na Tviteru: Mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao
Foto: Pixabay
Američki ambasador je na Digitalnom samitu u Beogradu predstavio svoje iskustvo na Tviteru, na kojem je aktivan već dve godine. Rekao je da je kao predstavnik SAD pokušao da govori o problemima u običnom životu, ali i o politici, i da tako naglasi ono što "tradicionalni mediji" izostavljaju, kao i da kroz povratnu informaciju vidi šta ljudi misle.
 
Na nekoliko primera na video bimu pokazao je s kakvim se sve porukama, odnosno uvredama, suočavao posle svojih objava na Tviteru. Kazao je da je dobijao razne "savete" o tome gde da nastavi karijeru, šta treba da radi ili da jede. Pošto je objavio fotografiju, na kojoj se vidi kako dobrovoljno daje krv, usledila je nečija poruka-odgovor: "Jedi bre g…, uzmite mu 20 litara krvi".
 
Rekao je da su mu, između ostalog, psovali majku, poručivali da "ode kući i umre", docrtavali brkove na njegovoj fotografiji. "Za ovo vreme koliko sam na Tviteru, moja koža je postala tvrđa od kože sedla", kazao je Skat i zahvalio se "hejterima" što su ga vređali, ponovivši da je njegov posao da se čuje stav SAD, ali da shvata da su u Srbiji još uvek sveža sećanja na 1990-te godine.
 
"Mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao. U Srbiji se svakodnevno bombraduju najgroznijim lažima koje se odnose na Ameriku, na zapadne zemlje i EU. To ne čini uslugu inteligenciji srpskog naroda, a zbog toga se mi suočavamo s raznim izazovima, kako bismo preneli poruku", kazao je Skat.
 
Podsetio je da odnos SAD i Srbije nije počeo devedesetih, da Srbija nije osnovana u vreme Slobodana Miloševića, i da treba podsetiti Srbe na to da dve zemlje imaju dugu zajedničku istoriju, ističući da "Srbi nisu uvek bili zločinci, a nisu uvek bili ni žrtve".
 
On je na kraju izlaganja najavio i video "Vi ste svet", o važnosti Srbije i dela njenih građana, koji se emituje već nekoliko meseci u Srbiji, a čiji je cilj da se unapredi odnos SAD i Srbije.  
  • .

    06.09.2019 09:43
    /
    Dis' bio pre 20 godina Skote?
  • mm

    05.09.2019 21:14
    citat
    i moja sećanja su sveža
    Kada izgubiš ritam bubnja Velikog Duha, ostao si bez mira i ritma života.
    Cheyenne
  • Džon iz Amerike

    05.09.2019 19:47
    Amerika
    Nema ljubavi na silu! Američki kompleks: Zašto nas niko ne voli?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija