Centralni registar stanovništva za godinu dana

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da se očekuje da Centralni registar stanovništva u tehničko-tehnološkom smislu počne da funkcioniše do 1. septembra 2020. godine.
Centralni registar stanovništva za godinu dana
Foto: Pixabay
Ružić je podsetio da je Zakon o centralnom registru stanovništva, koji će na jednom mestu povezati i objediniti podatke o građanima iz 13 različitih službenih evidencija, već usvojen u parlamentu.
 
"To će biti veliki iskorak u odnosu uprave prema građanima", istakao je Ružić podsetivši da je već uspostavljen elektronski registar matičnih knjiga.
 
"Javna uprava mora da prati moderne tokove razvoja i da se upotrebom savremenih tehnologija digitalno transformiše ako želi da bude na usluzi građanima i privredi, a ne da bude njihov kamen spoticanja", istakao je Ružić.
 
Prema njegovim rečima, jedan od prioriteta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u procesu reforme javne uprave je regulisanje pravnog okvira i podsticanje razvoja elektronske uprave u Srbiji.
  • teror u

    06.09.2019 17:55
    smrdistanu
    @/ 06.09.2019 • 14:16
    /
    "pa cemu onda popis"

    da bi se napunili neciji dzepovi
  • Botovski

    06.09.2019 15:20
    Baš lepo što botovi znaju sve o meni pa me pred svake izbore gnjave telefonom za koga ću glasati. Oni imaju registar već nekoliko godina.
  • ........

    06.09.2019 14:25
    Taman
    Taman prođu ovi legendarni MARTOVSKI izbori a onda "SVE NA IZVOLTE !!!" Ili šta ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.