VIDEO: Voz u Češkoj razneo kamion sa srpskim tablicama

Osam osoba, među kojima je i jedno dete, povređeno je kada je voz kod Praga udario u kamion preševske kompanije "Vijator".
Nesreća se dogodila u petak u prepodnevnim satima. Kamion se, kako prenosi RTS, nalazio između dve spuštene rampe. Kamion je, prema rečima očevidaca, stajao na pruzi između četiri i pet minuta.
 
Jedan od svedoka nesreće ispričao je medijima da je kamion stupio na pružni prelaz dok su rampe bile podignute, ali je svetlosna signalizacija koja najavljuje dolazak voza radila. 
 
Zatim su, priča očevidac, rampe ponovo spuštene kako bi drugi voz prošao, zarobivši kamion na pruzi.  
 
Na kamionu je bila oznaka "L", kojima se označavaju vozila za obuku, ali nije poznato zašto je ovo vozilo bilo tako obeleženo. 
 
Kako prenosi RTS, kompanija "Vijator" još nije uspela da stupi u kontakt sa vozačem. Prema pisanju čeških medija, kamion je prevozio alat, a procenjena šteta je oko 800.000 evra.
 
Češke spasilačke službe su saopštile da su svi povređeni zbrinuti u praškoj bolnici i da se radi o lakšim povredama.
 
  • Dejan

    09.09.2019 10:50
    Cccc
    Koliko ja znam, puno je jeftinije polomiti rampu i platiti kaznu nego razlupati ceo kamion plus robu i zavrsiti u bolnici !!!
  • Pitanje

    08.09.2019 16:38
    Kakvi su sada ovo komentari? Pa svi znamo da su za ovo krive češke železnice, baš kao i što je svaki put kriva srpska železnica kada savesni vozači idu preko pružnih prelaza uprkos signalizaciji. Gde je onaj večiti student da nas edukuje šta se u međuvremenu dešava u Holandiji?
  • ####PERICA

    08.09.2019 10:36
    A,ZAŠTO JE STAO KAMION
    Ako je stao zbog rampe,jer mu ie skupa popravka rampe...
    gledao sam dosta snimaka sa ovakom situacijom i stekao sam utisak
    da im je žao rampe...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.