FOTO: Održana taktička vežba "Povratak 2019" u Nikincima

Na poligonu u Nikincima održana je taktička vežba "Povratak 2019" u kojoj su učestvovale Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), Žandarmerija i Helikopterska jedinica koje su prikazale delovanje u situaciji kada naoružna diverzantsko-teroristička grupa izvršava zaposedanje objekta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Nikincima, gde je prisustvovao policijskoj vežbi "Povratak 2019", da su jedinice Žandarmerije i Specijalna antiteroristička jedinica pokazale svoju snagu.

"U uslovima nemirnog sveta, u uslovima u kojima ne znate šta će se sutra zbivati, moramo da jačano bezbednosne snage i prihvatimo svaku vrstu izazova i sačuvamo naš narod od opasnosti i pretnji", rekao je Vučić, naglasivši da se ponosi jedinicama policije.

Za 130 policajaca učesnika vežbe "Povratak 2019", Vučić je rekao da su "odlično obavili posao".

Vučić je ocenio da je danas da je Srbija neuporedivo snažnija nego pre 30 godina, a biće i dvostruko snažnija nego što je danas, a sve kako bi odvratila svakoga od potencijalne ideje bilo kakvog napada na Srbiju.

Svi se naoružavaju u svetu, kao da je dat neki znak, dodao je on, odgovarajući na pitanja novinara posle vežbe SAJ i Žandarmerije u Nikincima.

"Kao što smo naručili 'mistrale' od Francuske, imaćemo nešto nabavki iz Kine, Rusije, iz Belorusije dolazi u februaru, martu. Ono čime nisam zadovoljan je što je nedovoljno promišljenosti po pitanju naše namenske industrije i ne uvek najpametnijeg trošenja novca", naglasio je Vučić.

On je najavio da će u narednih šest meseci stići i bespilotne letelice.

  • Novica

    07.09.2019 19:30
    @Izzy
    Vratio se komunizam!
  • Puk. Ratko Puškaš

    07.09.2019 19:14
    ...
    Okruženi smo NATO armadom, budu li napravili "povratak" - odosmo dođavola.
  • Deran

    07.09.2019 18:58
    A Šešelj pravio to isto u susednim Hrtkvcima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.