Učitelj prekinuo štrajk glađu protiv stranačkog zapošljavanja

Nakon što su mu prosvetne vlasti obećale da će ga vratiti na posao u užičku OŠ "Slobodan Sekulić" u kojoj je, pre nekoliko dana, dobio otkaz, učitelj Zlatko Cvijović je prekinuo je štrajk glađu protiv stranačkog zapošljavanja.

Protest je prekinuo u petak popodne, jer mu je direktor Aleksandar Urošević, posle održanog sastanka svih direktora užičkih škola, saopštio da će biti vraćen u tu školu.

"Direktor mi je rekao da sam vraćen na posao, ali detalje angažovanja saznaću u   ponedeljak kada budem otišao u školu", rekao je za Danas Cvijović, koji se oporavlja od gladovanja.

Kako je Danas pisao, Cvijović je, sa transparentom "Štrajkom glađu protiv političkog zapošljavanja", započeo protest 2.septembra u dvorištu škole. Posle 13 godina rada na određeno vreme, ostao je bez posla jer je direktor, umesto njega, kako je rekao, u izdvojenom odeljenju te škole u selu Ljubanje, "po stranačkom nalogu zaposlio drugog učitelja, koji je radio u toj školi 20 dana".

Pre tog sastanka, Cvijović je u sredu, u Školskoj upravi Užice, razgovarao sa Nenadom Radićem, savetnikom i šefom kabineta ministra prosvete, i tada mu je, pored ostalog kako je svedočio, rečeno da "ugovor o angažovanju drugog učitelja na godinu dana ne može da se menja, jer direktor, za takav vid angažovanja radnika, ne mora da raspisuje konkurs“.

Opširnije na sajtu Danasa

  • Inspektor Višekruna

    08.09.2019 09:14
    13 godina?
    Na određeno vreme? Lep primer za privatnike!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija