Sloga: Povećanje minimalca predstava za široke narodne mase i novo poniženje

Odluka Vlade o povećanju minimalca od naredne godine za 11,1 odsto, odnosno oko 3.000 dinara na mesečnom nivou je još jedna od predstava za široke narodne mase, ocenio je Sindikat "Sloga".
Sloga: Povećanje minimalca predstava za široke narodne mase i novo poniženje
Foto: 021.rs
Kako navodi Sloga, u pitanju je novo poniženje celokupnog sveta rada i nastavak pojačane politike sistematskog uništavanja srpske privrede koja će ubrzo zbog ovakvih katastrofalnih odluka ostati i bez stručne i bez osnovne radne snage.
 
"Što se tiče izjave ministra finansija Siniše Malog posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta da je to 'najveće povećanje zarade ikada u Srbiji', odgovorno tvrdimo da je to još jedna od besmislica koju nam ova vlast servira, ovoga puta uz nesebičnu pomoć dobro plaćenog birokratskog sindikalnog aparata, koji godinama unazad kroz Socijalno-ekonomski savet dominira u sistemu nestručnosti, samovolje i legalizovane korupcije", istakla je Sloga.
 
Zaključuje da dok evropski svet ozbiljno kroz socijalno partnerstvo razmatra povećanje lične potrošnje kroz podizanje zarada u svojim privredama, "naše sindikalne kolege glumataju socijalni dijalog i razmatraju takozvanu potrošačku korpu čiju pravu vrednost nijedna vlada do sada nije utvrdila na relevantan i valjan način".
 
Podsetimo, Vlada Srbije odlučila je da minimalac od sledeće godine umesto sadašnjih 27.022 dinara bude 30.022 dinara. Ranije su pojedini sindikalci i ekonomisti isticali da bi minimalac trebalo da bude bar kao minimalna potrošačka korpa, odnosno oko 38.000 dinara.
  • Bili Kid

    12.09.2019 01:33
    @Za Anu iz Frankfurta
    Sta se ti pravis pametan/na? Sta tebe briga ko ide gde? Kad si vec kod Nemacke ima jedna njihova dobra poslovica: "Budala zivi tamo gde se rodio, a pametan tamo gde mu je lepo" Pusti ljude da idu gde misle da im je bolje! Ako ona i jos 60000 ljudi godisnje misle da je Srbija svinjac u kojem ne zele da zive to je njihova odluka. Ti zivi svoj zivot!
  • Za Anu iz Frankfurta

    11.09.2019 20:37
    Pevaj ...
    Draga Ana, ima pesma Tijane Dapcevic OVO JE ZAMLJA MOJIH SNOVA. Pevaj i uzivaj jer straznjice nemackih staraca izgleda lepse mirisu od ovdasnjih.
  • Samo pitam

    11.09.2019 15:12
    Da li ce i dalje uzimati 10 % od plate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.