RTS konvoj posle 25 sati čekanja na Jarinju, pušten na Kosovo

Posle 25 sati čekanja na prelazu Jarinje, danas u šest popodne, konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS-a i Stage System-a ušao je na teritoriju Kosova i Metohije.
RTS konvoj posle 25 sati čekanja na Jarinju, pušten na Kosovo
Foto: Pixabay
Kosovska policija i Carina poručuju da oni "nisu odgovorni", već da je, kako je za KoSSev potvrdio portarol Kosovske carine, Adriatik Staviljeci, kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova trebalo da izda dozvolu za ulazak, nakon čega je karavan RTS-a pušten.
 
Radio televizija Srbije prethodno je javno uputila protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure prelaska na administrativnim prelazima, zbog zaustavljanja konvoja javnog servisa na Jarinju.
 
Kako je objavljeno na portalu RTS, pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja.
 
Konvoju su se danas pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda - voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje. RTS je zato javno uputio protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.
 
"Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati", ističu iz javnog servisa.
 
Karavan "Najlepših narodnih pesama" 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda.
 
UNS: Najoštrije protestujemo zbog zadržavanja ekipe
 
Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu je ranije danas najoštrije protestovalo zbog zadržavanja ekipe Radio-televizije Srbije (RTS) na prelazu Jarinje i, kako su naveli, sprečavanja da održi planirani koncert u Severnoj Kosovskoj Mitrovici.
 
UNS i UNS na Kosovu su u saopštenju istakli da je neprihvatljivo ograničavanje slobode kretanja ljudi, a posebno novinara i medijskih radnika i zatražili da kosovske vlasti bez odlaganja omoguće ekipi RTS-a da nastaviti put za Kosovsku Mitrovicu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija