Demokratska stranka bojkotuje izbore

Demokratska stranka je na današnjem zasedanju Glavnog odbora apsolutnom većinom donela odluku da neće učestvovati na izborima.

Napominju da će nastaviti aktivno i permanentno borbu za stvaranje uslova za održavanje slobodnih i poštenih izbora, kao i komunikacije sa Evropskim parlamentom, međunarodnim organizacijama i predstavnicima u borbi za demokratske izborne uslove.

"S obzirom da ne postoje elementarni uslovi za slobodne i poštene izbore, da vlast nije ispunila nijedan zajednički zahtev opozicije i nije prihvatila nijedan od predloga grupe nezavisnih stručnjaka, niti je pokazala bilo kakvu iskrenu nameru za suštinskim promenama, okolnosti u kojima su nemogući izbori, Demokratska stranka-ujedinjena neće učestvovati na izborima", odlučeno je na GO DS.

  • Observer

    15.09.2019 11:44
    @Ptić Rugalac
    “...Potom će dobri Zapad oterati "zlog Vučića" u ćošak,...”

    Ne, ne pre nego što sve ispotpisuje za Kosovo, zbog čega je i doveden od tog istog Zapada?
  • Ptić Rugalac

    15.09.2019 09:35
    Logika malo jača
    Dakle, Đilas, DS i ostala bojkotaška "elita" razmišljaju ovako: bojkot će dovesti do manje izlaznosti, i time će se pokazati da je vlast SNS-a i "zlog Vučića" nelegitimna. Potom će dobri Zapad oterati "zlog Vučića" u ćošak, a građansko-liberalna ekipa će zasesti na vlast. Samo - Srbija je toliko ušla u dil sa Evroazijskom unijom, da će se Zapad sve manje pitati za to, šta se u Srbiji događa...
  • Nikolina

    15.09.2019 05:21
    Demokrate su odlukom da bojkotuju izbore su same sebi dale autogol, poklekle su pred Draganom Đilas. Posledice će osetiti u periodu koji dolazi, proćiće kao DSS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija