Mojsilović: Povećanje plata pripadnicima vojske od novembra

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović kaže za RTS da se povećanje plata pripadnicima vojske može očekivati od novembra.

Istakao je i da je imao intenzivne razgovore sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom o razvoju, opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

Milan Mojsilović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da je povećanje plata pripadnika Vojske nešto što je "jako blizu i veoma vidljivo" i da je to direktno vezano za odluku Vlade.

"Ja ih očekujem već koliko do kraja novembra u tom segmentu vidljive kroz platu svih pripadnika Vojske Srbije i u Ministarstvu odbrane", dodao je Mojsilović.

Istakao je da je imao intenzivne razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom o razvoju, opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

"Razumećete me što o detaljima ne mogu da pričam, ali odluke koje su donete sa nivoa predsednika republike usmeravaju težište našeg rada na najmasovniji vid Vojske Srbije – na kopnenu vojsku", naveo je Mojsilović.

Ukazao je da su već otpočeli opremanje složenim borbenim sistemima.

"To su haubice 'nora' 155 milimetra, odnosno bobena vozila 'lazar 3' koje do kraja godine očekujemo u još jednoj pešadijskoj jedinici kopnene vojske", dodao je Mojsilović.

Naglasio je da je stanje u ratnom vazduhoplovstvu trenutno tako da obezbeđuje potpunu i punu kontrolu vazdušnog prostora.

"Vojska Srbije nije onakva kakva je bila juče, zasigurno će biti sutra mnogo bolja u odnosu na današnji period", dodao je Mojsilović.

Rekao je da je danas bio poseban dan za vojsku, svečan i pozitivan, jer je promovisana najmlađa generacija oficira. Dodao je da 156 oficira najmlađe generacije staje u stroj Vojske Srbije. Naveo je da je u ovoj generaciji veći broj oficira, a da je ono što ih motiviše da upišu Vojnu akademiju pre svega – poverenje u vojsku, poverenje u državu i patriotizam.

  • Bili Kid

    14.09.2019 23:32
    Jel ti to Vucko dojavio da siris propagandu pred izbore? Koristite vojsku u predizbornu kampanju. Sram vas bilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija