Vučić: Upad studenata u Rektorat izraz nemoći, policija neće intervenisati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je upad studenata iz pokreta "1 od 5 miliona" u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu izraz njihove nemoći i želje da izazovu intervenciju policije, kako bi rekli da je to ugrožavanje autonomije univerziteta, ali da se to neće desiti.
"Neće biti intervencije policije. Neka rade šta hoće, meni je važno da Rektorat funkcioniše", rekao je Vučić, istovremeno pitajući kakvo je to poštovanje institucija kad u Rektorat upadaju u kratkim pantalonama.
 
On je zapitao i kako je neko, kao što je Srđan Marković, student sa 30 godina, zašto nije fakultet završio na vreme, pre sedam godina, i to uporedio sa situacijom kako kad bi njegova ćerka, koja ima 17 godina, sad išla u jaslice.
 
Odgovarajući na pitanje u protestu u Beogradu u subotu uveče i odlasku pred Komoru izvršitelja, Vučić je ukazao da je to zanimanje uvela bivša vlast i da su izvršitelji zakletvu polagali pred ministarkom pravde Snežanom Malović.
 
"Oni juče betoniraju, gipsaju (vrata Komore izvršitelja) sve one koje su oni birali. Oni su nam uveli taj izvršiteljski sistem, njihove porodice uzimaju velike plate od toga, i onda im mi krivi", rekao je Vučić.
 
Podsetimo, rektorski kolegijum Univerziteta saopštio je da je tokom proslave Dana Univerziteta u Beogradu, 13. septembra u zgradu Rektorata, pored zvanica, ušao veći broj lica koja nisu bila pozvana na proslavu. Nakon Svečane akademije jedna grupa lica koja je sebe deklarisala kao studenti iz Pokreta "1 od 5 miliona", ušla je sa transparentima na koktel u dvorište Rektorata. U međuvremenu se oformila i druga grupa i povremeno je dolazilo do međusobnih verbalnih sukoba i nagoveštaja fizičkog obračuna, navodi se dalje u saopštenju Kolegijuma. Opširnije OVDE.
  • Ptić Rugalac

    16.09.2019 08:43
    Licemeri
    Najjači su mi likovi koji kažu "on treba da bude predsednik SVIH građana", "zbog njega je srbija PODELJENA", i tome slično. Pa, u demokratiji si predsednik zato što te je birala VEĆINA građana (ne SVI građani - kao u Severnoj Koreji). Nego, meni se čini da je, recimo, vaš vrli Boris, po vašoj NVO-logici, bio isključivo predsednik žutaća i NVO-bulumente. Pogledajte se malko u ogledalo, "aktivisti" moji...
  • Bili Kid

    16.09.2019 00:19
    @Slavija
    A sta bi jedan pravnik radio sem filozofirao 30g i delio lekcije i ucio pameti ljude u ime zapadnog kapitala, a 90ih u ime DB-a i Stanisica? Mogao je da ode eventualno u pravosudje da mafija. Pogledaj pola pravnika ili je u strankama ili mafija u pravosudju.
  • White Power

    15.09.2019 21:27
    PreCednik
    Doticni ne govori kao predsednik svih gradjana, sto mu je prva i NAJVAZNIJA ustavna obaveza, vec kao ostrasceni predsednik jedne PARTIJE.
    Deli ljude na "ove i one", bavi se rasporedjivanjem policijskih snaga-cime direktno krsi Ustav i ovlascenja, zigose politicke neistomišljenike i time flagrantno ugrozava Ustavom zagarantovano pravo na slobodu misljenja, etc.
    Ne valja ovo nikako i sustinsko pitanje je kakva se dublja frustracija krije iza retorike usmerene direktno protiv pripadnika sopstvenog naroda?!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.