Poverenica: Obrazac ponašanja među tinejdžerima sve više postaju omalovažavanje i netrpeljivost

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je danas, povodom objavljivanja snimaka vršnjačkog nasilja iz Barajeva, da "obrazac ponašanja među tinejdžerima sve više postaju omalovažavanje, nasilno ponašanje, netrpeljivost i diskriminacija".
Poverenica: Obrazac ponašanja među tinejdžerima sve više postaju omalovažavanje i netrpeljivost
Foto: Medija centar Beograd
Ona je ocenila da poslednji primer vršnjačkog nasilja i objavljivanja u medijima predstavlja "ozbiljan alarm, pre svega nadležnim institucijama koje moraju da učine sve što je u njihovoj moći da se smanji nasilje u školama i najoštrije sankcionišu počinioci, ali i da preduzmu mere za kontinuiranu sistemsku prevenciju".
 
"Potrebno je pronaći najbolje načine za podsticanje i očuvanje osnovnih vrednosti poput vaspitanja, humanosti, saosećanja, drugarstva. Šira odgovornost je na svima, jer modeli komunikacije koje karakterišu skandali, nasilje, verbalne uvrede, nekritično glorifikovanje novca i instant slave, nisu ograničeni samo na svet odraslih, već se velikom brzinom prelivaju među decu i u škole, nanoseći ogromnu štetu mladim generacijama", navela je poverenica a preneo njen kabinet.
 
Na društvenim mrežama ranije je objavljen snimak na kom dve devojčice udaraju šamere trećoj devojčici u dvorištu Srednje škole u Barajevu.
 
Po nalogu tužilaštva za maloletnike, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale i fizički maltretirale A. M. (15).
  • Jedna od pet

    16.09.2019 20:21
    Pitam se...
    Bože, od koga li su deca to videla? Okruženi su sve finim i vaspitanim političarima, lokalnim moćnicima, tv zvezdama.... Mora biti da su za sve krivi roditelji i nastavnici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.