Savez za Srbiju i zvanično bojkotuje izbore

Savez za Srbiju zvanično je saopštio da neće učestvovati na narednim redovnim izborima na proleće 2020. godine, jer smatraju da nema uslova za njihovo održavanje u fer i poštenim okolnostima.
Savez za Srbiju i zvanično bojkotuje izbore
Foto: Medija centar Beograd
Lider Dveri i predsedavajući SzS Boško Obradović, koji se u ime Saveza obratio novinarima, rekao je da su se sve stranačke organizacije unutar Saveza za Srbiju pojedinačno izjasnile za bojkot.
 
Obradović je dodao da je 15. septembra istekao rok koji je ova opoziciona grupacija postavila vlastima da bi, kako su kazali, izbori bili fer i pošteni, a to je, promena u sastavu Regulatornog tela za elektronske medije (REM), kao i promena u uređivačkoj politici javnih servisa, RTS i RTV.
 
Savez za Srbiju se, po rečima Obradovića, obrazlažući bojkot nastupajućih izbora, pozvao na tzv. "Sporazum sa narodom", u kojem su se njegovi lideri obavezali da "sve dok se ne ispune uslovi da izborni proces bude slobodan i pošten, na izborima neće učestvovati".
 
Demokratska stranka je u subotu takođe donela odluku o bojkotu izbora. Na zasedanju Glavnog odbora, apsolutnom većinom DS je donela odluku da neće učestvovati na izborima, ali da će nastaviti aktivno i permanentno borbu za stvaranje uslova za održavanje "slobodnih i poštenih izbora, kao i komunikacije sa Evropskim parlamentom, međunarodnim organizacijama i predstavnicima u borbi za demokratske izborne uslove".
  • Igor

    17.09.2019 07:04
    Ovaj covek nije ni 2 posto osvojio prosli put , pa nece ponovo da se bruka
  • :)

    17.09.2019 06:33
    Победничка страна
    Опозиција је управо одиграла најбољи могући потез и ставила се на победничку страну.

    Колико СНС са свим својим коалиционим странкама има гласача?
    Максимално око 25% укупног уписаног броја.

    Значи да 75% гласача неће изаћи на изборе, тј. бојкотоваће изборе!

    Другим речима, по убедљивој бројности, победничка страна је она, која није изашла на изборе.
  • Boki

    17.09.2019 00:54
    Saveznici...
    Vlast ima tri saveznika...
    Dakle postoji tri načina da glasate za Vučića:

    1. - Imbecile - sendvičare, koji inače glasaju za njih..i koji će za 16 sekundi prebeći u neko novo sr@$# koje se pojavi...
    2. - Pred izbore će se naprasno pojaviti neki "Beli Preletačević" sa bombastičnim idejama i nestati jutro nakon izbora... ...buster za odvlačenje nesigurnih....!
    3. - Da bojkotujete!


    Prethodne i sadašnja vlast se bori isključivo za ove tri opcije!


    Izvolite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.