Pešačenjem pomozite izgradnji nove roditeljske kuće za decu obolelu od raka

Nakon vrlo uspešne akcije 2017. godine, kada su prikupili više od tri miliona dinara za izgradnju onkološkog odeljenja bolnice u Nišu, najbolji prijatelji Tamara Klarić i Bogdan Stevanović ove godine imaju novi cilj, a u akciju uključuju i sve zainteresovane građane širom Srbije.
Septembar je mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, a organizacija koja najviše doprinosi ovom činu je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR. Tamara i Bogdan volonteri su od 2010. godine, a pre dve godine su višednevnom šetnjom od Beograda do Niša skupili ogromnu svotu novca "prodajući svoje korake" društveno odgovornim kompanijama i pojedincima. Akcija je bila vrlo uspešna, a ove godine očekuju da će biti još bolja.
 
Kako Tamara pojašnjava za 021, dvojac će u četvrtak, 19. septembra krenuti u novu šetnju i to od Niša do Beograda, a kako bi prodali svoje korake za izgradnju nove roditeljske kuće za porodice u kojima se deca bore protiv malignih bolesti. Inače, ovakva kuća postoji u Petrovaradinu i otvorena je za svu decu, što će biti i nova roditeljska kuća u Beogradu.
 
"Ovog puta postoji aplikacija pod nazivom 'Pruži korak', koju će bilo ko moći da preuzme sa App ili Play prodavnice, instalira i uključi, a funkcioniše kao pedometar. Kad jednom uključite aplikaciju, ona broji sve vaše korake i radi u pozadini, bez obzira na to gde se nalazite. Svi koraci koje napravite biće konvertovani u dinare i donirani NURDOR-u, a sva suma koja se bude prikupila biće donirana od strane društveno odgovornih kompanija, za ovu namenu", kaže Tamara i dodaje da će aplikacija biti aktivna do 5. oktobra. 
 
Pešačenje ovog dvojca počinje u četvrtak u devet časova ispred dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Dečje bolnice u Nišu, a stajališta za odmor i spavanje su predviđena u sedam mesta u Srbiji u koja Tamara i Bogdan stižu u popodnevnim satima: 
 
  • Aleksinac (19. septembra) – Pojate (20. septembra) – Jagodina (21. septembra) – Svilajnac (22. septembra) – Smederevska Palanka (23. septembra) – Mladenovac (24. septembra) – Ripanj (25. septembra).
 
Poslednjeg dana pešačenja, 26. septembra, biće organizovan Marš solidarnosti kroz Beograd, koji će početi od Sportskog centra Banjica u 15 časova i završiti se u Parku Milutina Milankovića ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, što je i cilj Bogdanove i Tamarine šetnje. U ovu šetnju pozvani su apsolutno svi.
 
Pre dve godine, kad je akcija tek krenula, brzo je dobijala podršku građana, koji su pružili smeštaj, odmor i obroke Tamari i Bogdanu na putu, a neki su i šetali sa njima duge staze. Isto to poželjno je i sada.
 
"Nije teško probuditi dobro u ljudima. Ono je uvek tu, samo mu treba dati prostora i motivaciju da se pokaže. Osmislili smo ceo ovaj poduhvat kako bismo pokazali da svi zajedno možemo bolje, da ne postoji ništa snažnije od ljudi udruženih u dobro delo. Prethodna akcija 'Pruži korak' pomogla je izgradnju dečje hemato-onkologije u Nišu sa tri miliona dinara, ove godine cilj nam je bar duplo više i u njega verujemo svim srcem i svakim korakom", poručuju Tamara i Bogdan.
 
Aplikaciju možete da preuzmete sada na svoje mobilne telefone, a sva dešavanja u okviru akcije pratite i na 021.rs.
 
Kao i uvek, NURDOR humanitarni SMS broj 1150 ostaje aktivan i na njega možete slati poruke sa sadržajem 1, a cena SMS-a je 100 dinara. Možete pomoći i uplatom na račun NURDOR-a: 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: Pruži korak. 
  • Kripto majner

    24.09.2019 17:57
    Znači opet se odgovornost prebacuje na plebs? Ako mi ne hodamo, te kompanije neće da daju pare, a inače bi kao dali nego ih sprečava da daju više to što mi bezobraznici nismo instalirali njihovu aplikaciju i sedimo ceo dan kao mrcine? Hahahah pa postoji razlog zašto su onu bogate razgranate kompanije, a mi obične ovce. Nego kao ja sam dobra, pa hodam i jako sam humana, a ne pada mi na pamet da lepo odem i uplatim koliko mogu i pređem onoliko koliko mi treba od kuće do banke i nazad.
  • Anon

    22.09.2019 14:50
    Da se pohvalim...
    ...za tri dana 25km, moja multipla skleroza i ja :)
  • Gabi

    22.09.2019 08:45
    Ne radi
    Instalirala sam 19.9. Aplikacija je izbrojala 0.9 km. I od tada ne mrda. Juče ništa nije izbrojala a ceo dan sam šetala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.