Pijan, ukradenim kolima i bez dozvole usmrtio biciklistu, sporazumom dobio pet godina zatvora

Više tužilaštvo u Pirotu postiglo je sporazum o priznanju krivice sa Milanom Ćirićem (39), kome je u Višem sudu izrečena kazna od četiri godine i 11 meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće 24. marta ove godine u kojoj je poginuo Srđan Đošić (16) iz sela Temska.
Pijan, ukradenim kolima i bez dozvole usmrtio biciklistu, sporazumom dobio pet godina zatvora
Foto: Pixabay
Istom presudom izrečena mu je mera zabrane izdavanja vozačke dozvole u trajanju od pet godina, što je maksimalna kazna.
 
Ćirić je odgovarao zbog krivičnih dela protiv bezbednosti saobraćaja, nepružanja pomoći povređenoj osobi i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On je te noći ukradenim automobilom, pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole koju nikada nije ni imao, kod sela Blato udario mladića iz Temske, koji je bio na biciklu.
 
Povređeni mladić je zadobio teške povrede od kojih je preminuo, dok je njegov drugar koji je takođe bio na svom biciklu, dobio povrede zbog kojih je smešten u pirotsku bolnicu.
  • NoviSad

    18.09.2019 19:00
    @iznogud
    A kako sudija da da 40 godina kad za to kriv.delo nije predvidja ta kazna!! Uzmi zakon u ruke pa se edukuj pre komentasirana. Kazna moze da se odmeri u okviru propisane kazne za konkretno delo, pod odredjenim uslovima i da se ublazi.
  • Mastodont

    18.09.2019 15:50
    @Mr M

    A što ti ne proveriš kolika je maksimalna kazna, pre nego što počneš ovde da relativizuješ? Evo ti hint, veća je od 5 godina.
  • Mr M

    18.09.2019 15:05
    Pre nego sto ospemo drvlje i kamenje na sudiju, treba videti kolika je maksimalna kazna za ovo delo. Zakon je ipak iznad sudije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.