Devojčica popila asepsol umesto vode u vrtiću u Rači

U predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Rači vaspitačica je greškom detetu, umesto vode, dala da popije asepsol, dete je na intenzivnoj nezi i nije životno ugroženo, javio je danas RTS.
 Devojčica popila asepsol umesto vode u vrtiću u Rači
Foto: Pixabay
Samo nekoliko sati pošto je Jelena Radovanović, dvoipogodišnju ćerku odvela u vrtić, vaspitačica ju je pozvala da dođe po dete, jer joj nije dobro.
 
Lekari u Rači nisu mogli da ustanove zašto dete ima tegobe, pa je porodica krenula u Kragujevac. Na pola puta, po rečima dede, vaspitačica im je javila da je devojčica umesto vode, popila asepsol.
 
"Kako mi je ćerka ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je flašica na kojoj je pisalo ‘jana voda’. Vaspitačica, ne znajući šta je u flašici, dete je zatražilo vodu, ona mu je dala vodu i istog trenutka je počelo da povraća", rekao je Tomislav Veljković, deda devojčice.
 
Devojčica je smeštena na intenzivnu negu i nije životno ugrožena. U obdaništu u Rači tvrde da sredstva za održavanje higijene drže u posebnim prostorijama. Na pitanje kako je onda moguće da se asepsol nađe u flašici za vodu kažu da je greškom sipan tu.
 
"Polomila se flašica u kojoj je bio asepsol. Utvrdiće se kroz postupak ko je odgovoran. Naravno, svi odgovorni snosiće posledice u skladu sa zakonom", ističe direktorka predškolske ustanove "Naša radost" Ljubina Jeftić.
 
Uz zahvalnost vaspitačici što im je rekla šta se desilo, porodica Radovanović traži i odgovornost. "Razgovarajući sa doktorima, da je gutalj manje-više popijen, ne zna se šta bi bilo", rekao je Tomislav Veljković.
 
O slučaju je obaveštena policija, nadležno tužilaštvo i inspekcijske službe. Oni će utvrditi ko je odgovoran za taj događaj.
  • Nik

    20.09.2019 19:52
    Praktičan savet: sa flašice kupovne vode uvek pocepati etiketu nakon upotrebe originalnog sadržaja. U tom slučaju, ako u flašici ima neke tečnosti, svako će sa oprezom prvo proveriti šta je u flašici, pre nego što krene da pije.
  • Marijana

    19.09.2019 12:21
    Nemojte sa ti ostane samo na!komentarima i osudama javnosti reagujte,kaznite.Ja svoje dete nebih vise odvela u taj vrtic i predala u ruke bahatih nestrucnih i neodgovornih vaspitacica.Nije im opravdanje mala plata,preopterecenist brohem dece licnim frustracijama!One nisu kompetentne ni zivoti je da!cuvaju.Sramota od ove vlasti ,sad se vucic neoglasava?I njegov Vuk ce stasati za!vrtic!ali neee,,,on ce sigurno imati privatnu guvernantu..boli..njega za!sve ovo,.!
  • Neimar

    19.09.2019 07:34
    AM odgovornost
    Asepsol A+ 1000ml

    Svrha upotrebe / Dejstvo:
    Pogodan za opštu i medicinsku primenu - dezinfekciju ruku, instrumenata, radnih površina, podova. Koristi se razblažen vodom i to: 0.2% rastvor za uklanjanje masnoća i organskih nečistoća sa kože i 0.1% rastvor za dezinfekciju ruku.

    Instrukcije za upotrebu:
    Instrumenti se mogu dezinfiikovati u koncentracionom rastvoru (1 - 2min). Rastvor 0.1% se dobija rastvaranjem 20ml asepsola u 980ml vode.

    Sastav:
    100ml rastvora sadrži 5g benzalkonijumhlorida (alkidimetil benzalkonijum hlorid).

    Upozorenje:
    Ne sme se upotrebljavati za ispiranje pleuralne i peritonealne šupljine, kao ni za ispiranje očiju. Instrumente koji su bili u dodiru sa asepsolom pre upotrebe treba isprati sterilnom destilovanom vodom.

    Prema tome , Muslijev rukovodeci kadar snosi punu odgovornost zbog trovanja deteta koje cije zdravlje je naruseno a ishod je mogao da bude letalan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.