Dvoipogodišnja devojčica koja je u vrtiću popila asepsol u stabilnom stanju, slučaj prijavljen policiji

Dvoipogodišnja devojčica koja pre dva dana zbrinuta na intenzivnoj nezi Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, pošto je u vrtiću "Naša radost" u Rači umesto vode popila asepsol u stabilnom je zdravstvenom stanju i van životne opasnosti, rečeno je danas agenciji Beta u Kliničkom centru u Kragujevcu.
Dvoipogodišnja devojčica koja je u vrtiću popila asepsol u stabilnom stanju, slučaj prijavljen policiji
Foto: Pixabay
"Urađena je potrebna dijagnostika, ali je neophodno da se njeno stanje i dalje prati pod nadzorom lekara", rekla je portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević.
 
Deda devojčice Tomislav Veljković je rekao da je devojčica zatražila vodu i vaspitačica joj je dala iz flašice koja je bila na stolu u prostoriji gde se nalaze deca, ne znajući da je u njoj umesto vode bio asepsol. Devojčica je odmah počela da povraća i o njenom stanju su obevešteni roditelji.
 
Pošto u Domu zdravlja u Rači nisu mogli da utvrde uzrok tegoba, roditelji su krenuli za Kragujevac, a usput su od vaspitačice saznali šta se tačno dogodilo.
 
Veljković kaže da je cela porodica šokirana onim što se dogodilo u vrtiću jer je nedopustivo da se higijenska sredstva nalaze "na dohvat ruke" dece u obdaništu. On je rekao da je slučaj prijavljen policiji i da očekuje da nadležni organi reaguju.
 
Direktorka Predškolske ustanove "Naša radost" Ljubina Jeftić je ranije medijima rekla će se utvrditi kroz postupak ko je odgovoran i da će svi odgovorni snositi posledice u skladu sa zakonom.
  • Zaludni

    19.09.2019 10:18
    Javašluk je stigao i tamo gde ga nipošto ne sme biti.Kako je moguće da tako nešto bude na dohvat ruke dece.Struka i znanje više nisu primarni, sada su druge vrednosti važnije.
  • Raka

    19.09.2019 10:11
    PU Radosno detinjstvo
    Sta ocekujete kad u vrticima radi stranacki kadar, najcesce prekvalifikovan, koji ne voli svoj poziv, neretko ni deci i tu je samo zbog plate?
    Cast izuzecima i njima hvala u ime sve nase dece!
  • Sramota

    19.09.2019 09:56
    Žedno dete.
    Srpske vaspitačice piju kafu.
    Posledica - novinski naslovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.