Mihajlović: Vlada Srbije će biti investitor izgradnje beogradskog metroa

Vlada Srbije će biti investitor izgradnje beogradskog metroa, dogovoreno je na sednici Radne grupe zadužene za realizaciju tog projekta kojom predsedava potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.
Mihajlović: Vlada Srbije će biti investitor izgradnje beogradskog metroa
Foto: 021.rs
"Izgradnja dve linije metroa u Beogradu jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i svakako najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji Beograda. Zato smo odlučili da Vlada Srbije kao investitor izabere posebnog finansijskog savetnika za ovaj projekat, dok će Grad Beograd izabrati tehničkog savetnika, koji će zajedno pratiti čitav projekat. Smatramo da je ovo najbolji model za realizaciju", rekla je Mihajlović.
 
Istakla je da će biti potrebno da se obezbedi i zakonodavni okvir kako bi čitav projekat izgradnje dve linije metroa u prestonici Srbije bio realizovan na najbolji mogući način.
 
Sastanku su prisustvovali predstavnici kabineta predsednika Srbije, državni sekretari i pomoćnici ministarke u Ministarstvu građevinarstva, predstavnici Železnica, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
  • plavuša na turneji

    20.09.2019 11:06
    obučena da promaši
    i ovaj put
    https://infobrif.rs/2019/02/07/ministarka-obisla-izgradnju-zeleznice-u-londonu-foto9918/izdvajamo/naslovna/
  • ima

    20.09.2019 10:24
    prodavačica magle
    kakvo zamlaćivanje; neka ministarka za najveće infrastrukturne promašaje u Srbiji pojasni kada će se neke od deonica magistralne pruge zvane koridor X vratiti na kartu mreže železnica Evrope; da li će to biti makar tamo do 2033. da proslavimo 150-godišnjicu puštanja pruge NS-Zemun?
  • Dzordz

    20.09.2019 09:21
    Neverovatan bezobrazluk! Odakle Vladi pare za to? Od svih poreza prikupljenih u Srbiji? Pa dokle više.... Tako je gradjen i deo starog autoputa koji prolazi kroz Beograd i sve obilaznice i prilazni putevi - dobra fora da drugi plate nesto sto su zapravo saobracajnice grada Beograda... pa sada ponovo obilaznica jer je guzva... Da ne pricam o svim ministarstvima, agencijama, upravama - sve ste umuvali u Beograd, najvise plate, najbolja infrastruktura i sada jos da vam CELA SRBIJA PLACA METRO !?!? BEZOBRAZLUK !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija