Krije se ko je vladinim avionom leteo na Skijatos

Let za Skijatos službenim avionom Vlade Srbije, i dva meseca kasnije prava je misterija.
Žalba protiv avio službe iz Nemanjine 11 predata je Povereniku za informacije od javnog značaja, prenosi N1. U Transparentosti Srbija kažu da se kao jedino rešenje nameće postupak pred Upravnim sudom.
 
Pitanje koje se tiče toga ko su bili misteriozni putnici koji su 15. jula prošli kroz VIP ulaz beogradskog aerodrama, još uvek nema odgovora. Bez liste sa imenima onih koji su 15. jula prošli kroz VIP ulaz beogradskog aerodroma, vladin službeni avion nije ni smeo da poleti ka Skijatosu.
 
"Tim letom je putovala premijerka Ana Brnabić i zato joj postavljamo dva pitanja: kojim je to državnim poslom otišla na Skijatos 15. jula i drugo - koji je to važan državni posao koji je koštao građane 11 hiljada evra. Očekujemo da počne da se meša u svoj posao i neka dokaže da nije stranačka ličnost i neka naloži vladi da nam da spisak putnika", rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.
 
Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbije smatra da bi Vlada Srbije unapred trebalo da obaveštava građane gde putuju njeni funkcioneri. "Kad bi vlada uvela takvu praksu ne bi bilo ovih dilema",dodaje on.
 
Na zahtev za spiskom putnika, i to ne samo sa leta za Skijatos, bilo je i drugih u julu i avgustu, avio služba Vlade Srbije nije odgovorila. Umesto zahteva, od danas je aktuelna žalba upućena na adresu Poverenika za informacije od javnog značaja.
 
"Poverenik nije nadležan, službe vlade nemaju status posebnih državnih organa, nego se tretiraju kao vlada, pa je moguć samo onaj duži i teži put, a to je postupak pred Upravnim sudom", kaže Nenadić.
 
Avion "Embraer" je u Vladinom vlasništvu od prošlog oktobra, a iz Brazila (prethodni vlasnik bila je farmaceutska kompanija iz te zemlje koja je kupila Galeniku), sleteo je pod oznakom strogo poverljivo.
 
"Zato što je to avion koji nije avion Aleksandra Vučića ili avion Ane Brnabić, koji niko neće nositi kući. To je stvar bezbednosti i sigurnosti zemlje i najvažnijih državnih funkcionera. Vi pogledajte da li je pod strogo poverljivo nabavka svih ostalih državnih aviona u svim ostalim zemljama", kazala je tada premijerka Brnabić.
 
Kad su leteli "Falkonom" ili "Lir džetom", zbog godina proizvodnje, u fokusu je bilo pitanje njihove bezbednosti, sa "Embraerom" ne znamo ni odgovor na pitanje - ima li putnika u avionu?
  • Marijana

    21.09.2019 13:19
    Nema!sta!da!se krije zna se ko je leteo!Onaj jo sebidaje pravo za to da u privatne svrhe koristi drzavni Jet!
  • xx

    21.09.2019 11:24
    Radoznali kmetovi.
  • Ana Frankfurt

    21.09.2019 10:05
    Bežite mladi odatle na vreme
    “Iskrenost je jedini način varanja koji gdje god još uspijeva.”

    -Ludwig Borne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.