Vojni sindikat: Razlike u platama velike i nesrazmerne

Vojni sindikat Srbije (VSS) pozvao je Ministarstvo odbrane da se pre najavljenog povećanja plata u javnom sektoru razmotri mogućnost nelinearnog povećanja plata zaposlenima u Vojsci Srbije, tako da oficiri od čina majora, kao i državni službenici od zvanja samostalni savetnik, dobiju povećanje plate od pet odsto, a ostali u visini od deset odsto.
Vojni sindikat: Razlike u platama velike i nesrazmerne
Foto: 021.rs
"Mišljenja smo da najavljeno povećanje plata zaposlenima u Vojsci Srbije od devet odsto, drugačijom preraspodelom sredstava, može da postigne pozitivniji efekat od linearnog povećanja, imajući u vidu da su trenutne razlike u primanjima zaposlenih u Vojsci Srbije nerealno velike i nesrazmerne, što stvara veliko nezadovoljstvo kod većine pripadnika Vojske", navodi se u saopštenju.
 
VSS je naveo da je svakako normalno i prirodno da postoje razlike u platama različitih kategorija zaposlenih, u svakoj vojsci, pa i u Vojsci Srbije, ali da isto tako nije normalno i prihvatljivo da oficir čina potpukovnik ili pukovnik, prima skoro dve plate kapetana ili više od dve plate podoficira.
 
Dodaje se da ta razlika sa najavljenim povećanjem od devet odsto ponovo postaje veća.
 
"Imajući u vidu da je donošenje pravilnika kojim se uredjuju plate u Vojsci Srbije, u nadležnosti ministra odbrane, pozivamo vas da izmenom tog pravilnika ili nekim drugim odgovarajućim aktom izvršite racionalniju raspodelu predstojeće povišice plate i da razmotrite mogućnost povećanja plata na način na koji smo predložili", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da će se predloženom inicijativom smanjiti velike razlike u platama zaposlenih u Vojsci Srbije i postići, kako je navedeno, socijalni mir i veće zadovoljstvo kod onih koji su stub vojske i čine njen najveći deo.
  • Samo kažem

    21.09.2019 17:03
    @ novosadjanka
    Ovaj predlog je razuman i verujem da će ga Vulin i Vučić prihvatiti i bez šetnje.
    Najmanja primanja bila bi više povećana, narod bi bio zadovoljniji, što znači da bi bilo više glasača za SNS.
    Ovaj predlog treba primeniti i kod povećanja penzija.
  • High ISO

    21.09.2019 16:56
    Resenje problema je rukama vojske i policije. Ali na zalost pokazuju ko su a posebno sta su.
  • novosađanka

    21.09.2019 15:18
    Niste zadovoljni, podržavam. Ali, morate u protest , Vulin i AV će popustiti ako masovno prošetate, ovako, ništa od vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.