Vozi pola veka, nikada nije kažnjavan i za to je dobio potvrdu od suda

U doba bahatih vozača koji ne poštuju ni saobraćajne propise ni policiju, 85-ogodišnji Velizar Savić iz sela Belo Polje kod Gornjeg Milanovca - vozač je za primer.
Vozi pola veka, nikada nije kažnjavan i za to je dobio potvrdu od suda
Foto: Pixabay (ilustracija)
Naime, ovaj penzioner za pola veka dugog vozačkog staža nije napravio nijedan prekršaj i za to je dobio i pismeno uverenje od Prekršajnog suda u Gornjem Milanovcu, tako da on možda nije jedini dobar vozač u Srbiji, ali jedini je koji za to ima i odštampanu potvrdu.
 
"Kad sam jednom prilikom čuo koliko pojedini poznati pevači daju para za saobraćajne kazne, ja sam ostao u šoku. Presabrao sam se i shvatio da ja ni jednu jedinu kaznu nisam platio i zato sam želeo da to imam i dokumentovano, da se zna", rekao je Velizar za agenciju RINA.
 
Krstario je širom bivše Jugoslavije, ali sve je radio po propisima, kako kaže, bez obzira da li ima policije na vidiku ili ne. Nikad nije žurio, osim u situacijama kad je bio hitna pomoć, pošto jedini u selu ima automobil, ali ni tada ne brže od 70 kilometara na čas.
 
"Ja kad sednem u kola i kad idem 60, imam osećaj kao da letim i zato vozim isključivo polako i pažljivo, nigde zakasniti nećemo. Pritom, nemam para za bacanje da bih plaćao kazne i popravljao kola ako se pokvare od brze vožnje", priča ovaj vozač bez greške.
 
Velizar je uvek bio veran samo domaćim automobilima, pa nakon dva stojadina i fiće, već skoro 40 godina u njegovoj garaži parkira se "jugić".
 
"Taj auto sam dobio na poklon od tasta za prvih 10 godina braka, jer sam se pokazao kao dobar zet i domaćin. I evo taj auto je kod mene već nekoliko decenija", rekao je Velizar.
 
Savić bi definitivno mogao da posluži za primer svima koji su se ikad dohvatili volana, jer često naš, ali i životi drugih ljudi zavise upravo od ponašanja u saobraćaju.
  • Zoran

    22.09.2019 16:14
    Svaka čast
    Svaka čast gospodinu ali napravite traku samo za njega i slicne njemu...
  • Лука Лабан

    22.09.2019 14:30
    То је лепо али имами све више Бабића и Митровића који бахато возе, убију људе и остану некажњени.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.