Vozovi će od Kragujevca do Mladenovca ići rekonstruisanom prugom

Od 1. oktobra između Kragujevca i Lapova novi vozovi krenuće rekonstruisanom prugom brzinom od 100 kilometara na sat, sa vezom u Mladenovcu za BG Voz, saopštila je Železnica Srbije.
Vozovi će od Kragujevca do Mladenovca ići rekonstruisanom prugom
Foto: Pixabay (ilustracija)
U železnički saobraćaj od 1. oktobra uvodi se novi voz, koji će iz Kragujevca polaziti u 4.09 i u Lapovo stizati u 4.40, a u Mladenovac u 5.43.
 
U Mladenovcu će putnici moći da presednu u BG Voz i u 6.07 sati krenu za Beograd Centar. U železničku stanicu Beograd Centar voz stiže po redu vožnje u 7.30.
 
Putnici iz stanice Beograd Centar mogu da krenu BG Vozom u 15.56 sati i da stignu u Mladenovac u 17.20 sati. Počev od 1. oktobra, uvodi se u saobraćaj novi voz koji će svakodnevno polaziti iz Mladenovca u 17.25 sati i stizati u Lapovo u 18.19 sati, a u Kragujevac u 18.56 sati.
 
Osim tih vozova, koji iz Kragujevca i Lapova preko Mladenovca ostvaruju saobraćajnu vezu sa Beogradom, od 1. oktobra biće uveden u saobraćaj još jedan između Kragujevca i Lapova. Tako će svakodnevno voz iz Kragujevca polaziti u 20.30 sati i stizati u Lapovo u 21.01 sati, dok će voz iz Lapova polaziti u 3.25 sati i stizati u Kragujevac u 3.56 sati.
 
Vozovi između Kragujevca i Mladenovca staju u sledećim železničkim stanicama: Jovanovac, Badnjevac, Batočina, Lapovo, Lapovo Varoš, Velika Plana, Palanka i Kusadak. BG Voz staje u svim stanicama i stajalištima između Mladenovca i Beograd Centra. Uvođenje u saobraćaj novih vozova između Kragujevca i Lapova, omogućeno je zahvaljujući rekonstrukciji 28 kilometara ove pruge, prvi put nakon pola veka.
  • Vlada

    22.09.2019 18:15
    Citavih 60km..Cim razvije maksimalnu brzinu mora da pocne sa usporavanjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.