Otkriveno 20 radnika "na crno" u vanrednoj kontroli

Ministar za rad Zoran Đorđević i direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović tokom vanrednog inspekcijskog nadzora zatekli su 20 osoba koji rade "na crno".
Otkriveno 20 radnika "na crno" u vanrednoj kontroli
Foto: Pixabay (ilustracija)
Inspekcija je obavila 49 nadzora u Smederevu i Lazarevcu u noći između subote i nedelje.
 
Ministar kaže da je u prethodnih 15 dana ispekcija radila pojačano i da je izvršeno 985 nadzora u drugoj i trećoj smeni tokom kojih je zatečeno 20 neregistrovanih subjekata i 362 lica na radu "na crno", među kojima je bilo i stranih državljana bez radne dozvole u Srbiji.
 
"Opsežnim inspekcijskim nadzorima trudićemo se da iskorenimo rad na crno, suzbijemo sivu ekonomiju i omogućimo pozitivniju klimu za poslodavce koji rade u skladu sa zakonom, ali i omogućimo radnicima sva prava koja im pripadaju", rekao je Đorđević.
 
Đurović je objasnio da ispektori vrše nadzore po sistemu rotacije i dodao da se kod vanrednih nadzora ne zna ko će gde vršiti nadzor, što smanjuje mogućnost za malverzacije.
 
"Inspekcija rada je u prethodnom periodu postigla odlične rezultate. Svi koji ne rade u skladu sa zakonom, dobiće maksimalne kazne", poručio je Đurović.
  • nsns

    23.09.2019 10:28
    A sta sa preduz3cima i institutima gde se deo plate dobija na racun sa placenim prinadleznostima, a drugi veci deo u koverti i kesu bez placenih poreza i doprinosa. Pa zatvorite i kaznitevtakve direktore. Ima.ih mnogo....i to.je rad na crno ili ti siva ekonomija.
  • hahaha

    22.09.2019 22:23
    Da li znate da neki privatnici imaju dojavu kada stize inspekcija, radnici koji su na crno beze na zadnja vrata. Kada prodje opasnost vracaju se na posao i ide sve dalje normalno. Tesko je iskoreniti rad na crno u srbiji kada su svi korumpirani i povezani a obican narod ispasta.
  • Marko

    22.09.2019 19:44
    Zlotvori
    Radnici rade na crno da bi preziveli i prehranili porodice i onda nakazni obilazi i napada ih na gradilistu a to sto su vam diplome na crno to nikom nista...narode vreme je

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija