Đorđević: Nekima smeta saradnja Srbije i Republike Srpske, granice više ne postoje

Ministar za rad Srbije Zoran Đorđević rekao je da nekima smeta saradnja Republike Srpske i Srbije, ali da granice više ne postoje.
Đorđević: Nekima smeta saradnja Srbije i Republike Srpske, granice više ne postoje
Foto: 021.rs
"To je pitanje za njih, zašto im smeta saradnja. Mi gledamo naša posla. Nama je važno da se paralelno razvija i Republika Srpska i Srbija, jer to je u interesu naših građana. Nama je vrlo bitno, kada je reč o investicijama, da neke od njih budu pozicionirane prvo tako da mogu da rade i ljudi iz RS-a", istakao je Đorđević.
 
Prema njegovim rečima, treba raditi na tome i zajednički čuvati stanovništvo i građane da bi bilo dovoljno radne snage u budućnosti. On je dodao da je Srbija usmerena i uperena pogledom u Republiku Srpsku, jer joj je veoma važno da Republika Srpska bude jaka, a njeni građani da uživaju sve privilegije.
 
"Republika Srpska je u srcu svakog građanina Srbije. Kao što i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže, vi ste pogledom usmereni ka Srbiji, a od kada je na čelo Srbije došao Aleksandar Vučić ta situacija je umnogome promenjena na bolje", rekao je Đorđević.
 
On je za današnji Glas Srpske istakao da je ostanak građana i život u Republici Srpskoj od izuzetne važnosti svima u Srbiji kojima je veoma bitno da RS bude jaka.
 
"Zato se naša ljubav ne meri finansijskim sredstvima koja dajemo. Primereno i prirodno je da Srbija pomaže srpski narod, ma gde se on nalazi. To je najmanje što možemo da učinimo. Sve ovo što činite u Istočnom Sarajevu i u celoj RS jeste kao da činite i za nas. Bitno nam je da budete marljivi i možda ne vidite koliko ste izgradili, ali mi koji s vremena na vreme dođemo vidimo velike promene", kaže on.
 
Đorđević veruje da će "život i ljubav između RS i Srbije jačati iz godine u godinu".
  • Nemanja

    24.09.2019 19:53
    Srbija = krava muzara Bosanaca, Dodika i politicara iz Srbije
  • Nemanja

    24.09.2019 19:37
    @Vlada
    Bosanci imaju kulturu? hahahahaha...
  • Kako da ne

    23.09.2019 15:03
    Vama nema granica kad treba ojaditi narod sa obe strane.A kad vama zatreba lako je uvesti im sankcije.Mojoj babi od 80 godina morali smo nositi garantno pismo da 95. dođe kod nas.Šverc cvetao svim i svačim.A narod ko ...šiša.Pranje para se sada lepo naziva saradnjom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija