Nepoznato koliko ima Kineza u Srbiji

Da Srbija nije samo država iz koje mladi masovno odlaze zbog nedostatka perspektive, već je za neke i obećana zemlja, pokazuje činjenica da je samo u prošloj godini naše državljanstvo dobilo 19.310 osoba.
Da Srbija nije samo država iz koje mladi masovno odlaze zbog nedostatka perspektive, već je za neke i obećana zemlja, pokazuje činjenica da je samo u prošloj godini naše državljanstvo dobilo 19.310 osoba.

Prema podacima MUP, najveći broj njih je iz bivših jugoslovenskih republika, pre svega Hrvatske i BiH. Srpsko državljanstvo tražili su i Makedonci, Crnogorci, Slovenci i iseljenici i njihovi potomci, ali i stranci, pišu "Večernje novosti".

Posebno zanimljivi podaci odnose se na one koji dobijaju privremeni boravak u našoj zemlji. Najveći broj prispeo je iz Kine, a daleko manje iz Rumunije, Makedonije i BiH.

Kako tvrde u MUP, oni su "papire" dobili uglavnom na osnovu zaposlenja, ali i braka ili srodstva sa državljaninom Srbije.

Niko, inače, ne zna koliko tačno Kineza živi u Srbiji, a u Uniji poslodavaca Srbije tvrde da ih je više od 20.000.

"Naše su procene da u zemlji ima oko 10.000 kineskih radnji", kaže Dragoljub Rajić iz ove Unije. "Za svaku radnju vezani su minimum jedan do dva kineska državljanina, a akosaberemo i njihovu decu ili roditelje"...
  • Vaskez NS

    10.04.2011 07:35
    Kafenišam ja tako jutros i vrtim malo frekvencije na radiju i naletim na 107.00 FM. Kad nisam po sa stolice...sečuanska nacionalna pesma. Neću dalje, sve sam vam rekao...
  • nsnn

    09.04.2011 21:23
    @ TT
    tako se dize statistika kolko ima ljudi u srbiji
  • Mica Ostracanin (USA)

    09.04.2011 18:27
    Kinezi su dobar i radan narod.
    Kinezi su dobar i radan narod,vidite samo kolko su uspeli da podignu kinu od siromasne zemlje 1938 godine a sada je Kina #2 Ekonomska sila i #3 Vojna sila na svetu,Kinezi su pametni oni vratise svoj Hong Kong posle 99 godina Britanske kolonije isto su vratili ostrva od Portugala,isto tako Kina nije popustila kao Gorbacov u Rusiji i Kina je ostala celovita i jaka,ja mislim da Srbi treba da prime Kineze i da rade sa njima da nauce mnoge stvari sto bi podiglo Srbiju.
    Na primer 1953 godine Jugoslavija je bila 3 puta jaca Ekonomski nego Kina a sta je danas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.