Brnabić: Siniša Mali ostaje ministar, studenti su politički aktivisti

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da ne očekuje da ministar finansija Siniša Mali podnese ostavku na tu funkciju, što traže studenti koji su blokirali Rektorat Beogradskog univerziteta, kao i da ne dovodi u pitanje da li on ostaje ministar.
Brnabić: Siniša Mali ostaje ministar, studenti su politički aktivisti
Foto: 021.rs
Na konferenciji za novinare o novim poreskim podsticajima, ona je kazala da je to što se trenutno dešava u Rektoratu "sramota za Beogradski univerzitet, odnosno tužna politička predstava kojoj se kraj ne nazire".
 
Premijerka je istakla da se ne zna koji su konkretni zahtevi te grupe od 15 do 20 studenata, koji su po njenim rečima politički aktivisti i pozvala ih da joj dostave svoje zahteve o kojima je spremna da se odmah izjasni. Brnabić je dodala da ne može i ne želi da se meša u autonomiju univerziteta i apelovala na studente koji blokiraju Rektorat da omoguće studentima da dobijaju usluge koje su im potrebne i profesorima da nastave svoje aktivnosti.
 
Po njenoj oceni rektorka BU Ivanka Popović daje kontradiktorne izjave o dešavanjima u Rektoratu i zahtevima studenata.
 
Kako je objasnila Brnabić, rektorka veruje da je u Rektorat ušla grupa političkih aktivista SNS, a nije se izjašnjavala kada su u zgradu ulazili i studentima davali podršku predstavnici drugih političkih grupacija kao što su Pokret "1 od 5 miliona" i Savez za Srbiju.
  • Brani ga ko mama

    26.09.2019 22:27
    Ona ga je angazovala
    Ma ne treba da podnese ostavku. On je maskota vlade. Sta god radili i ona i on, bice poznato da je angazovala na toliko vaznu funkciji coveka sa laziranim doktoratom.
  • socko

    24.09.2019 11:08
    Od potpuno nekompetentne, socijalno osakaćene osobe oktroisane da bude permijerka zemlje, da se ne bavi ni najmanje poslom koji joj je propisan već se bavi isključivo koruptivnim namicanjem novca za sebe i voždovu širu familiju se i nije očekivala drugačija izjava.

    Kao što već neko reče, Mali im je bitan kao neko ko radi prljave poslove.

    Kad budu padali, boleće jako.
  • Dušan

    23.09.2019 20:45
    Stručnjak za pranje novca
    Sinoć u utisku nedelje je rečeno da je godinama angažovan kao strčnjak za pranje para i i zvlačenje iz zemlje, tako da s obzirom da mnogo zna ne treba da se sekira za svoju funkciju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija