Nedeljnik: Otac ministra policije dobio dozvolu za proizvodnju oružja

Firma "Junajted BG" koja je u vlasništvu Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, dobila je ove godine dozvolu da se bavi proizvodnjom oružja, otkriva Nedeljnik u novom broju.
Nedeljnik: Otac ministra policije dobio dozvolu za proizvodnju oružja
Foto: Pixabay
Stefanovićev otac je do sada u javnosti uglavnom figurirao kao trgovac oružjem, dok sa proizvodnjom naoružanja i vojne opreme nije imao nikakve veze. Sada se okolnosti menjaju, navodi Nedeljnik.
 
Dozvolu firmi "Junajted BG" izdalo je Ministarstvo odbrane 9. aprila ove godine sa rokom važenja od godinu dana. Tako se Junajted BG sada nalazi u Registru proizvođača naoružanja i vojne opreme Ministarstva odbrane pod brojem 47, od ukupno 50 firmi, koje imaju dozvolu da se bave proizvodnjom oružja. Ovaj registar objavljen je na sajtu Ministarstva odbrane.
 
Nije poznato koje oružje tačno proizvodi firma Branka Stefanovića, kao što nije ni poznato da li je Junajted BG ispunio sve kriterijume koje propisuje Ministarstvo odbrane u postupku izdavanja dozvola za proizvodnju oružja.
 
Na osnovu toga što je izdata dozvola za proizvodnju oružja, Branko Stefanović i svi zaposleni u njegovoj privatnoj firmi dobili su pravo na pristup podacima označenim kao "Poverljivo", odlukom Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost, čiji sekretar je upravo Nebojša Stefanović, piše između ostalog Nedeljnik u novom broju.
  • Živković

    26.09.2019 07:04
    Srbija = Sicilija
  • Drzava?

    26.09.2019 02:09
    Ma nije, nego....
    Hmmm, nije (na nasu nesrecu) toliko ni sporno to sto ova firma ciji je otac vlasnik sina ministra unutrasnjih poslova, koji je na prst u d..e sa svemogucim, ima uvid u drzavne tajne. Pa oni o tome i nasoj sudbini pricaju za nedeljnim ruckom. Nego je pitanje, cime se otac doticnog bavio dok je ovaj jos bio neki anonimus pod nadimkom sl..a , a i pre toga. Da li postoji uvid otkud kapital da doticni otac krene uopste u trgovinu oruzjem? Ovo da je prosao konkurs se kod nas samo po sebi podrazumeva!
  • Preambula

    25.09.2019 21:54
    Ovim naprednima je pametno da odmah pocnu zidati nove zatvore,jer izgleda da ce se brzo popuniti kapaciteti,cim Prvorodjeni padne sa vlasti,a to je ,izgleda ,uskoro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija