Troje nastavnika iz Srbije u trci za najboljeg na svetu

Troje nastavnika predstavljaće Srbiju na takmičenju "Global tičer prajz" (Global Teacher Prize) za najboljeg nastavnika sveta, koja iznosi milion dolara, piše "Blic".
Troje nastavnika iz Srbije u trci za najboljeg na svetu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako navodi list, Srbiju će na takmičenju predstavljati nastavnica srpskog jezika u OŠ "Dr Dragan Hercog" u Beogradu Ivana Kovačević, nastavnik engleskog jezika u OŠ "Stevan Jakovljević" u Paraćinu Borko Petrović i učitelj u OŠ "Svetozar Marković" u Leskovcu Zoran Ilić.
 
Troje nastavnika dobilo je i priznanja za vanprosečna postignuća u radu i karijeri, koja su im uručena na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, u organizaciji nevladinog Udruženja za podsticanje preduzetništva "Živojin Mišić". Ovo udruženje, koje je treću godinu zaredom nacionalni partner globalne "Varki Fondacije" (Varkey foundation), koja se bavi poboljšanjem standarda obrazovanja, izabralo je predstavnike Srbije za takmičenje "Global tičer prajz".
 
Komisija je birala najbolje nastavnike na osnovu kriterijuma kao što su upotreba inovativnog nastavnog programa inspirisanog metodama koje rešavaju nove izazove u budućnosti, lična postignuća, uticaj na zajednicu.
 
"Varki Fondacije" proglasiće 50 najboljih edukatora sveta krajem decembra, a glavnog pobednika u martu sledeće godine u Dubaiju. Ukoliko se neko od srpskih nastavnika plasira u najboljih 50 edukatora, imaće priliku da se bori za nagradu od milion dolara.
 
Nagrada je uspostavljena 2014. godine.
  • Udruzenje Zivojin M.

    28.10.2019 14:25
    Odgovor
    Poštovani, na sajtu www.zivojinmisic.rs možete pronaći detalje o izboru kandidata kao i stručnoj komisiji koja zajedno sa članovima Udruženja bira nacionalne pobednike.
    Projekat Najbolji edukatori Srbije preduslov je za takmičenje Global Teacher Prize. Što znači da kandidat mora biti Najbolji edukator Srbije kako bismo mogli kao nacionalni partneri u ime Udruženja Živojin Mišić da pošaljemo prijavu na ovo prestižno takmičenje.
    Ove godine nismo imali kandidate iz Vojvodine, nadamo se da će ih narednih godina biti.
  • Tamo neko

    06.10.2019 11:37
    Najbolji
    Da, zbilja, niko iz Vojvodine, i tako vec trecu godinu zaredom. Od lepe ideje, ipak kljuc, i to restriktivan, presudan.
    A i nacionalno takmicenje postaje obojeno istom ili slicnom bojom. Ne zna se ko, kako, kada boduje kandidate, bar ne u prvom krugu, posle postaje transparentnije, ali, samo za one koji su uspeli proci zamagljeni prvi krug, gde je bitno da serdar uzvrati vojvodi. Menjajte sistem, ako zelite biti ono sto ste zamislili, rukovodjeni plemenitom idejom.
  • dragan perković

    28.09.2019 15:52
    Ah
    Poslednje mesto obezbeđeno.Niko ih nije iabrai van Srbije ili preporučio.Isti nasliv ali za Hrvatsku isto.Kad ih neko sa strane kandiduje ili preporuči nek se jave.Mi decenijama od više zala biramo "najmanje".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija