Genetičar Stojković: Nisam napustio Srbiju, otišao sam u inostranstvo po malo znanja

Jedan od vodećih svetskih genetečara Miodrag Stojković poručio je sa Harvarda da rodni Leskovac i Srbiju nije napustio, već da je otišao po malo znanja kako bi njegov rad na polju steriliteta bio još uspešniji, prenosi Radio-televizija Srbije.
Odlazak doktora Stojkovića u Ameriku u maju ove godine izazvao je brojne polemike, podseća javni servis.
 
Ponuda Harvarda da dve godine vodi projekat o mogućnosti primene matičnih ćelija u lečenju steriliteta ne propušta se, poručuje ovaj naučnik.
 
"Želja da budem na izvoru te nauke je u ovom trenutku pobedila i ja sam sad trenutno na Harvardu sa velikom nadom da sve to znanje što pre donesem u Leskovac", rekao je Stojković.
 
Naučnik koji je prvi u svetu klonirao ljudske matične ćelije u medicinske svrhe, posle rada u prestižnim istraživačkim centrima bez mnogo razmišljanja odlučio se na povratak. Dokaz da je napravio dobar korak su bebe začete u Leskovcu.
 
Panoi sa fotografijama koje stižu iz celog sveta postaju pretesni, naveo je Stojković.
 
"Ja sam uvek bio da neko kada ode negde u inostranstvo pokupi što više tog znanja i to znanje donese kući", rekao je Stojković.
 
Dodaje da, ipak, ostaje žal za Bankom matičnih ćelija, a koliko je važno da je Srbija što pre dobije, kaže, potvrđuje nedavno gašenje banke u Švajcarskoj gde su mnogi naši građani čuvali svoj genetski materijal.
  • Pedja

    01.10.2019 14:38
    Pitanje za botove
    Zašto ne odu Mali i Stefanović malo na Harvard?
  • Nesa

    01.10.2019 13:03
    Ah
    Patriotizam je za budale.
  • /

    01.10.2019 11:15
    /
    sure, sure...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.