Pravi se mapa crnih tačaka na srpskim putevima

Ministarstvo saobraćaja donelo je pravilnik o načinu utvrđivanja saobraćajnih deonica najvećeg rizika i identifikacije i rangiranja opasnih mesta.
Pravi se mapa crnih tačaka na srpskim putevima
Foto: Pixabay
Pravilnik takođe sadrži i odredbe o sastavu stručnog tima za mapiranje rizika i uslovima za članove tog tima.
 
Na putevima u Srbiji se od početka januara do kraja avgusta dogodilo 23.057 saobraćajnih nezgoda i nesreća, od kojih se skoro polovina (preko 11.000) desilo na teritoriji Beograda, ukazuju poslednji podaci dostupni na republičkom Portalu otvorenih podataka. U 14.167 nezgoda posledica je bila samo materijalna šteta, dok je u njih 8.658 bilo povređenih učesnika u saobraćaju. U 232 nesreće došlo je do jednog ili više smrtnih ishoda.  
 
Na osnovu otvorenih podataka Opservatorije društvenih inovacija sačinila je interaktivnu vizuelizaciju svih dokumentovanih nesreća. Koristeći dostupne statistike, ta organizacija je identifikovala oko sto pedeset zona na kojima se dešavaju pretežno teže nezgode (preko 50 odsto sa povređenom ili poginulom osobom), a gde se u krugu od 200 metara desilo bar deset nezgoda.
  • Krk u brk

    01.10.2019 13:41
    Nemojte trošiti vreme i novac, ofarbajte sve puteve na mapi u crnu boju i rešen problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija