Krkobabić: U naredne tri godine mere za preporod 100 sela u Srbiji

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić najavio je da će u naredne tri godine biti preduzete mere za preporod 100 sela u pet okruga na jugu Srbije kako bi se, ako ne potpuno zaustavio, onda usporio odlazak stanovništva iz tog dela zemlje.
Krkobabić je kazao da će preduzeti mere za preporod 100 sela u Pčinjskom Topličkom, Nišavskom, Jablaniškom i Pirotskom okrugu.
 
"Za ljude u tim selima je bitan multifunkcionalni dom kulture ili zadružni dom koji želimo da obnovimo, da tu imamo poštu, kafić, zdravstvenu zaštitu, malu salu za kulturna dešavanja", istakao je Krkobabić.
 
On je takođe kazao da će akcijom preporoda biti obuhvaćena sela koja su gravitacioni centri opštinama, a koja su to sela biće određeno na osnovu 44 kriterijuma Geografskog instituta u okviru Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.
 
"Meštani će reći šta ih muči, a naš zadatak je da to otklonimo. Republika će obezbediti sredstva za ulaganja u sela, lokalne samouprave su spremne da učestvuju u tome, a akademijski Odbor za selo će pružiti znanja. Ovo je zajednička borba za preporod sela Srbije", najavio je Krkobabić.
  • mila

    03.10.2019 19:48
    svasta
    Ovaj stvarno prica gluposti. Ko ce da ostane u selu kad tamo vise nista nema. Mladi svi odose. Sve je unisteno. Od 92 sve je krenulo naopako. Ove zadnje godine su dostigle vrhunac. Na severu Banata vise niko nema bastu za svoje potrebe. Kazu ne isplati se. Sve se uvozi. Radi uvoz i to tije to. Gospodine predjite vi da zivite na sever Bnata ili na jug Srbije. Dajte vi primer da se moze da zivi u selu.
  • Aleksej

    03.10.2019 18:58
    Drage komsije,
    Od tih 100 sela koja ce biti rehabilitovana da li ima makar 1 iz Vojvodine?
  • V

    03.10.2019 11:12
    V
    Molim cenjene komentatpre koji pišu minuse na moj komentar da obrazlože iste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija