VIDEO: Radnici državnog preduzeća vređali porodicu poginulog kolege i aplaudirali direktoru

Nekoliko stotina radnika državnog preduzeća "Milan Blagojević – Namenska" iz Lučana, okupilo se juče ispred i u blizini Osnovnog suda u Ivanjici, kako bi izrazili podršku Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru tog preduzeća, i dvojici fabričkih rukovodilaca – Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću, kojima je počelo suđenje u tom sudu.
Njih trojica su optuženi da su odgovorni za tragediju od 14. jula 2017. godine, kada su u eksploziji baruta poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.
 
Dok su direktoru i šefovima aplaudirali, porodicu nastradalog kolege su - napadali. 
 
Na snimcima koje je objavila "Info Liga" iz Ivanjice vide se članovi porodice nastradalog Milomira Milivojevića (26), koji u suzama odgovaraju velikoj grupi radnika, koji su ih napadali i vređali.
 
"Meni je pre svega tih ljudi žao, ja ne mogu da ih u punoj meri osuđujem, ali imajmo na umu da oni rade za državnu fabriku i da je njima država danas dala slobodan dan da bi došli ovde i napravili navijačku atmosferu. Čak i da su oni sve sami tražili, što naravno nije bio slučaj, bilo bi ispravno i zakonito uzdržati se od organizovanog pritiska na sud", rekao je advokat porodice Milivojević Vladimir Todorić.
 
Suđenje je odloženo za 15. novembar, jer je branilac osumnjičenog Tome Stojića podneo tužilaštvu predlog o sporazumnom priznanju njegove krivice. 
 
Odlaganju suđenja, koje su prihvatili zamenik tužioca i Vladimir Todorić, advokat porodice Milivojević, protivila se odbrana ostale dvojice osumnjičenih, posebno Dragan Palibrk, advokat Radoša Milovanovića, ali sud je odlučio da prolongira suđenje.
 
  • M

    10.10.2019 15:05
    U svakom javnom preduzecu ili ustanovi je tako. Svi za direktora, cak i kad pocini zlocin. Zato ovaj narod ne zasluzuje bolje, naprotiv.
  • Rade

    08.10.2019 11:32
    Kakve gnjide od ljudi, to se zovu lica bez srama i prodane duše! Pravi patrijotizam na delu, obraz ko đon ali lojalan gazdi do kraja za sitnu crkavicu!
  • Marko

    07.10.2019 23:22
    A da se ovo desilo u Japanu?
    Sta bi onda bilo? Bas me zanima....
    Saucesce porodicama
    ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija