Ponovo odloženo ročište policijskim starešinama u slučaju paljenja ambasade SAD

Pripremno ročište u sudskom postupku protiv petorice policijskih starešina koji se terete za propuste u obezbeđivanju američke ambasade u vreme mitinga "Kosovo je Srbija" 2008. godine, kada je ambasada zapaljena, trebalo je da bude održano u Višem sudu u Beogradu, ali je po drugi put odloženo.
Ponovo odloženo ročište policijskim starešinama u slučaju paljenja ambasade SAD
Foto: 021.rs (ilustracija)
Ročište na kom je trebalo da budu predstavljeni dokazi koji će biti izvedeni na glavnom pretresu, odloženo je zbog odsustva branioca jednog od optuženih, koji nije mogao da prisustvuje zbog radnih obaveza, piše N1.
 
Iako je bilo planirano da se petorica policijskih starešina izjasne o optužbama koje im se stavljaju na teret, oni tu nisu učinili, jer je za to potrebno prisustvo svih branilaca u postupku.
 
Starešine su optužene za teško delo protiv opšte sigurnosti. Oni su u vreme nereda ispred američke ambasade bili na važnim mestima u beogradskoj policiji, Upravi policije MUP Srbije i Žandarmeriji.
 
Više javno tužilaštvo tereti Mladena Kuribaka, Slobodana Vukolića, Stevana Bjelića, Zorana Raškovića i Bojana Markovića. Nastavak postupka zakazan je za 27. novembar, a pripremno ročište prvobitno je bilo zakazano za jul, ove godine, ali je i ono odloženo.
 
Početkom godine, Apelacioni sud pravosnažno je oslobodio grupu mladića optuženih za učešće u neredima ispred američke ambasade i "izazivanje opšte opasnosti", zbog nedostatka dokaza.
 
Sud je tada konststovao da oni ne mogu da budu povezanibsa smrću mladića Zorana Vujovića, koji je stradao u požaru u ambasadi.
  • pita se Amerika

    08.10.2019 15:35
    Koštunica je odobrio ovaj protest 2008 godine. Napravili su haos , paljenjem ambasade, mlade patriote su videle da je patriotizam u Srbiji profitabilan , pa su razbijali izloge i krali sve što im dođe pod ruku.
    Ovi na vlasti su učestvovali u patriotskoj odbrani Kosova , jer Kosovo je kao što znamo Srbija.
    Sudski postupak je pokrenut, jer Amerika se pita, pa je sud završio ovaj postupak " zbog nedostatka dokaza " ALI i dalje se pita Amerika i tako će biti dok neko ne odgovara za paljenje i razbijanje.
  • Kupujem

    08.10.2019 01:01
    Prodajem
    Znaci tom odsutnom braniocu ovo dođe kao hobi, a ne kao radna obaveza? Interesantno.
  • Just saying

    07.10.2019 23:10
    ...i vremenom će se ovo izgubiti iz vesti, a time iz svesti, i biti zakopano u zaboravu... kao da se ništa desilo nije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.