VIDEO: Direktor kompanije CarGo u fijakeru išao do Vlade da bi ostavio Zorani Mihajlović kovertu na poklon

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić došao je u fijakeru do Vlade Srbije gde je ministarki Zorani Mihajlović doneo na poklon kovertu, ali, kako kaže "ne onu na koju je navikla", već kovertu sa primerkom Forbsa na kojoj se nalazi CarGo, kao jedna od deset najinovativnijih kompanija u svetu u 2019. godini.
Guberinić je kazao da CarGo radi po zakonima Srbije, ali da prilikom pisanja Zakona o prevozu, ministarka nije uključila sve zainteresovane strane, već samo "njen taksi kartel", prenose Novosti
 
On je dodao da ministarstvo mora biti u službi građana, a ne saopštenja iza kojih ministarka ne sme da se potpiše, a da će CarGo do promene Zakona o prevozu koja će uključiti sve strane, nastaviti da radi po postojećim zakonima Srbije, legalno i uz plaćanje punog poreza u zemlji.
 
"Da država reguliše pekare na način na koji reguliše taksi svakog dana jeli bismo bajat hleb. Kao što bajat hleb ne može da se jede, tako ni bajati zakoni ne mogu da se koriste", kazao je direktor CarGo.
 
Guberinić je upitao ministarku da li je istina i koliko novca je primila od kompanija koje primaju isključivo keš ili elektronski iznose novac iz zemlje.
 
"Nažalost, ministarka, vi niste bili ponosni na domaći startap, već ste uvek i svuda radije birali tuđe. I kada odete u inostranstvo vi birate alternativni prevoz. I kao što u privatnim krugovima volite da se šalite, ne ide da u Šanelu uđete u prljavi taksi, već u inostranstvu radije birate Uber", obratio se Guberinić direktno ministarki.
 
 
On je dodao da će na blokadu i pretnje odgovoriti inovacijama, na pljuvanje CarGo kombija za osobe sa invaliditetom sa još većom pomoći, a da na će na pokušaj zloupotreba, trgovinu uticajem i mahinacijama, CarGo odgovoriti krivičnim prijavama.
 
Guberinić je ispred vlade najavio da će ministarka dobiti još jedan poklon od CarGo-a, kao i njen pomoćnik, za koga kaže da je "poznati ljubitelj autobuskog prevoza", ali da poklone neće uručiti on, već ovlašćeno službeno lice.
 
Direktor CarGo je zaključio da se nada da će ministarki saobraćaja uskoro biti uručeno i otkazno pismo iz Vlade, ali je i najavio da će ona tada dobiti CarGo pomoć jer "tada više neće biti ministarske limuzine, ali da će CarGo fijaker biti tu da je odveze iz vlade".
  • Lee

    12.10.2019 18:04
    Lupetanje
    Taksisti su uglavnom bivsi robijasi sverceri...Imam drugare medju taksistima .Retko posteni ljudi.Koji su uredni kao i njihovi automobili ne varaju klijente ne odbijaju kratke voznje ljude koji tesko hodaju ostavljaju ih sto blize cilju .Ne smaraju klijente o svojim ljubavnicama politikom itd...O Car Go ne misle nista lose kazu: ima posla za sve al mora da se radi a ne da se sedi po kaficima 3 sata dnevno...Kao sto rekoh retko ok ljudi medju taksistima.Ostalih 80%-bagra!!!!
  • intelektualac

    12.10.2019 14:14
    Lose mislis
    @ i ja mislim
    Kompanija ciji si link ostavio se bavi uvozom/izvozom vozila. Osim naziva nema nista zajednicko sa CarGo kompanijom iz Srbije
  • NIA

    12.10.2019 08:43
    Ko stoji iza CarGo ? Znamo zasto su jeftiniji! Sve ce to narod, po obicaju, da plati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.