FOTO: Carinici zaplenili 90 flaša viskija i rakije, kao i kilogram i po zlata

Carinici su u utorak, 8. oktobra, na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja više od kilogram i po zlatnog nakita i više od 90 flaša viskija i rakije.
Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao "mercedes sprinter" bugarskih oznaka, kojim su iz Bugarske ka Nemačkoj putovala dva bračna para, bugarski državljani.
 
Oni su carinicima rekli da putuju na svadbu u Nemačku i da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi prijavili. Međutim, detaljnim pregledom kombija i prtljaga carinici su najpre ispod torbi sa ličnim stvarima, kao i ispod vozačevog i između sedišta putnika pronašli nekoliko kutija sa 51 flašom viskija "džoni voker" i 40 flaša bugarske lozove rakije.
 
 
Daljom kontrolom je prilikom ličnog pretresa kod dve putnice u torbicama koje su imala kod sebe i kod jednog putnika pronađen neprijavljeni zlatni nakin, čija je vrednost procenjena na više od 40.000 evra. 
 
Jedna od putnica je imala gotovo 900 grama zlatnih ogrlica, narukvica, minđuša i prstenja. Kod druge je pronađeno preko 470 grama, a kod jednog od muškaraca oko 340 grama neprijavljenog zlatnog nakita.
 
  
 
Kako vrednost prekršaja prelazi trećinu vrednosti robe, zadržano je i vozilo do okončanja prekršajnog postupka.
 
  
  • Evergreen

    10.10.2019 14:57
    - Tata, šta da budem kad porastem?
    - Sine, budi carinik!
  • Pravdoljub

    10.10.2019 14:20
    A da se gospoda na granicama pozabave ogromnim i u svakom slučaju nepotrebnim kilometarskim kolonama kamiona. Zaboravlja se da su i vozači ljudi, a da jw njihoba komocika nešto što doprinosi i povećanju troškoba transporta robe. Obakva saopštenja su skretanje pažnje sa zaista važnih tema i provlema koji su evidentni na graničnim prelazima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.