Obezbeđenje izvelo Vesića nakon promocije knjige, okupljeni jurili za njima uz "Vesiću, lopove"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u pratnji obezbeđenja izašao je iz galerije Progres, u kojoj se održavala promocija njegove knjige o Beogradu, dok su okupljeni zviždali i uzvikivali "Vesiću, lopove", a potom i pojurili za njima Knez Mihajlovom ulicom.
Prema snimcima objavljenim na Tviteru, vidi se kako Goran Vesić iz galerije izlazi okružen obezbeđenjem, koje udaljava okupljene ispred Progresa i oslobađa prostor da zamenik gradonačelnika prođe Knez Mihajlovom ulicom kroz špalir okupljenih.  Vesicev odlazak 3
 
Kada je Vesić izašao, za njim i obezbeđenjem je kroz Knez Mihajlovu potrčala grupa ljudi, koji su zviždali i uzvikivali "Ua" i "Vesiću, lopove".
 
 
Beta javlja da je tokom uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbeđenja i aktivista Saveza za Srbiju, delovalo da je neko odgurno i zamenika gradonačelnika, a potom su opozicioni aktivisti trčali za Vesićem od izlaza galerije u pravcu Zmaj Jovine ulice.
 
Oni su uvredama dočekali goste promocije, među kojima i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića, a jedna od aktivistkinja SzS pokušala je telom da zaustavi vozilo u kom se Vesić nalazio, a koje se velikom brzinom uputilo ka Narodnom pozorištu.
 
Ranije tokom večeri došlo je do verbalnog sukoba, a potom i koškanja aktivista Srpske napredne stranke i Saveza za Srbiju, koji su se okupili ispred galerije Progres. Među okupljenima je bio i predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać.
 
Vesić je ranije najavo da će prihod od prodaje njegove knjige, tokom promocije, biti uplaćen u humanitarne svrhe. Pre promocije knjige, otac bolesnog dečaka rekao je da ga politika ne zanima, a da opoziciju moli da ne bude problema kako bi se što više knjiga prodalo.
  • Mikica

    23.10.2019 22:23
    Vesic
    Svaki covek koji laze ,krade ,manipulise,vredja treba ovako da prodje.Jos gore.Ovog puta bilo je blago.
  • Space

    17.10.2019 15:04
    Političari lopovi,Političari lopovi,Političari lopovi,Političari lopovi...............
  • Branko

    17.10.2019 14:52
    Znaci promovisemo i uvodimo u politicku borbu lov na ljude po ulicama? Ovo je pre svega to, a zatim pisite opravdanja i pokazujte razumevanje, ali treba da se zna: da li je sada to legalizovano i u redu, pa da se i ostali organizuju i pocnu da love politicke protivnike, sve lepo, po spisku? Izgovora za to ce svi imati i odvise, pa se opredelite i molim lepo, da pocnemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.