Sme li daljinski upravljač da bude jedina brana protiv vulgarnosti?

Scena oralnog seksa emitovana uživo u programu "Hepi" televizije zaprepastila je javnost u Srbiji.
Sme li daljinski upravljač da bude jedina brana protiv vulgarnosti?
Foto: Pixabay
Regulatorno telo za elektronske medije sačinilo je izveštaj i pokrenulo postupak, navode u kratkom saopštenju. Kako prenosi RTS, mogući ishod je opomena, upozorenje ili najdrastičnije - zabrana emitovanja programa od 24 sata do 30 dana.
 
"Savet Regulatornog tela će prilikom odlučivanja u postupku izricanja mera uzeti u obzir sve okolnosti pod kojima je došlo do prikazivanja navedenog sadržaja", saopštavaju iz REM-a.
 
Zbog rijalitija "Parovi", televiziju "Hepi", koja je nacionalnu frekvenciju dobila i zbog dečjeg programa koji ne emituje, REM je već skidao sa malih ekrana na jedan dan. U Savetu REM-a tvrde da, dok im Zakon ne da veća ovlašćenja, više ne mogu. 
 
"Ja sam ubeđen da će oni reagovati na pravi način, kao uostalom i do sada, a ja kao državni sekretar naravno mogu uvek da osudim svaku skaradnost, svaki nemoral i svaki kič i svaki neukus koji se pojavljuje", ocena je Aleksandra Gajovića, državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja.
 
Stručnjaci, međutim, veruju da je jedina adekvatna kazna oduzimanje nacionalne frekvencije, uvereni da su tvrdnje da REM nema odgovarajuće mehanizme izgovori.
 
"Opomena na opomenu bi kad tad vodila gubitku nacionalne frekvencije. REM ima veliki istraživački centar, istraživačku službu. Čemu ona služi ako nema nikakvih mehanizama kontrole, ako se to što oni istražuju ne može da primeni. Ako se nakon ovoliko godina istraživanja pokazalo da je REM nemoćan, onda bi trebalo da su u stanju da oni sami proizvedu predloge preporuka za promenu odgovarajućih zakona", ističe za RTS profesorka Milena Dragićević Šešić sa Fakulteta dramskih umetnosti.
 
Mnoge države pokazale su da ne veruju u prostu premoć daljinskog upravljača nad vulgarnošću. U Hrvatskoj je RTL platio kaznu od 14.000 evra zbog emitovanja sadržaja koji utiče loše na decu i maloletnike.
 
  • Imam daljinski

    15.10.2019 13:33
    Glasaćemo - daljinskim
    Naravno.
    Zato što su građani organ države i građani regulišu mnoga pitanja, pa tako i vulgarnost.
    Na primer:
    - Građani vode zdravstvo, daljinskim.
    - Građani vode PIOR, daljinskim.
    - Građani vode obrazovanje, daljinskim.
    - Građani vode Spoljne odnose sa drugim državama, daljinskim.
    - Građani vode Policiju i Vojsku, daljinskim.
    - Građani vode ekonomiju, daljinskim.
    I tako dalje, da vas ne zamaram.
    Kako je država tako zgodno iskoristila građane i daje im platu za to,
    onda je normalno da građani vode i politiku javnih medija - daljinskim.

    Ili država nekog drugog plaća za to, od našeg novca?
  • NIA

    15.10.2019 12:43
    A mene je sramota kako nam dobro ide !
  • Мима

    15.10.2019 11:52
    Ха...ха..
    Нека ме неко демантује, ако ово зло већ годинама, смишљено и лицемерно, не долази са врха, да нас унизи, деградира, срамоти, или, покаже колико смо немоћни и, невољни, да му се одупремо. Питам се, да ли смо све ово, што нам се дешава и, заслужили???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.