Brnabić: Funkcija u SNS-u mi nije potrebna, volela bih da radim s mladima

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja je prošle nedelje postala članica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), kazala je da joj funkcija u stranci nije potrebna i da bi u SNS-u volela da radi s mladim ljudima.
Brnabić: Funkcija u SNS-u mi nije potrebna, volela bih da radim s mladima
Foto: 021.rs
Ona je za "Večernje novosti" rekla da SNS "brine o ljudima, a ne o popularnosti", kao i da je "najvećem broju stranaka cilj da pobede na izborima, a da je SNS-u cilj da menja Srbiju nabolje".
 
Premijerka koja za desetak dana ide u Rusiju da potpiše sporazum o ekonomskoj saradnji sa Evroazijskom unijom, navela je da je taj sporazum ekonomski, a ne politički i da je u interesu Srbije.
 
"On nije suprotan interesima EU, već je komplementaran, jer je Srbija zemlja koja je opredeljena za članstvo u EU, što znači da je ekonomski jača Srbija takodje i cilj i interes EU. Mi možemo imati sporazume o slobodnoj trgovini s drugim zemljama ili grupacijama dokle god nismo članica EU", rekla je Brnabić.
 
Prema njenim rečima, Bregzit i usporavanje ekonomije u Evropi izazovi su za EU koji će uticati i na pristupanje Srbije EU. Dodala je da je "Srbiji mesto u EU, jer je to najveće izvozno tržište za Srbiju".
 
Premijerka je rekla da je, dok se bliži kraj mandata njene vlade, najvažnije sačuvati dispciplinu i da "nema stajanja i nema opuštanja".
 
Na pitanje da li je u neposednom kontaktu s potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović, Brnabić je odgovorila kratko: "Naravno!".
 
Odgovarajući na pitanje da se o nečemu ne slaže s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kazala je da ona često reaguje "emotivno i u potpunosti iskreno" i da je naučila da se u politici "ne sme ishitreno reagovati, iako je potrebno brzo donositi odluke".
  • Zoran

    16.10.2019 23:53
    Komentar
    Premijerka je najviše doprinela da se gužve sa šaltera umanje, jer je uvedeno da se sve te radnje koje su zahtevale fizičku prisutnost mogu obavljati elektronskim putem. Svaka čast Ana, tako se bori za svoj narod.

  • Ina

    16.10.2019 15:44
    Ana Brnabic..
    Ana Brnabic je skromna kao i uvek.
  • Ana u kartelu

    16.10.2019 15:13
    " Volim sve što vole mladi " reče Ana i odleti u SNS i kod svog drugara Siniše Malog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.