Đorđević: Srbiju u prvoj polovini godine napustilo 3.000 građana

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je, prema podacima državnih institucija, prošle godine iz Srbije otišlo oko 6.000 ljudi, a u prvoj polovini ove godine 3.000.
Đorđević je dodao da je broj onih koji su otišli sigurno veći ali da država za to ne zna.
 
Ministar je rekao novinarima, posle sednice Koordinacionog tela za praćenje ekonomskih migracija, da bi u januaru 2020. godine trebalo da bude završen Nacrt strategije za upravljanje ekonomskim migracijama za period od 2020. do 2027. godine i istakao da je akcenat na tome da mladi ostanu u Srbiji.
  • Slavija

    17.10.2019 22:17
    Ne razumem
    Da li se on to hvali uspešnom politikom Vlade?
  • nensi

    17.10.2019 16:18
    nema podataka
    Sta ovaj prica. Odakle su podaci. Svi koji napustaju Srbiju se ne odjavljuju u MUP. Treba malo vise vremena da se dobiju papiri a posle toga mnogi ostaju i dalje prijavljeni u Srbiji. Imam komsije cija su deca vani vec godinama a jos su prijavljeni u Srbiji. Tako da se zna, nema tacnih podataka.
  • Lala

    17.10.2019 02:17
    Napustilo?
    Pobeglo...i to vise nego pod Turcima kad smo bili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.