Gojković: Potrebna saradnja da poslanici ne bi bili žrtve lažnih vesti

Predsednica Skupštine Maja Gojković, rekla je u Beogradu da je glavna poruka 141. zasedanja Skupštine Interparlamentarne unije, kojem je bila domaćin, potreba za regionalnom saradnjom da poslanici ne bi bili žrtve lažnih vesti.
Gojković: Potrebna saradnja da poslanici ne bi bili žrtve lažnih vesti
Foto: 021.rs
Gojković je rekla da je neophodno da države imaju "šansu da razgovaraju o bilateralnim odnosima ili da nam predstave svoje unutrašnje probleme, da ne budemo svi žrtve lažnih vesti i onoga što mi vidimo kao medijsku sliku, i na osnovu toga kreiramo naš odnos prema državama".
 
"Pozvali smo vlade da stvaraju mostove, a ne da ih ruše", rekla je Gojković.
 
Parlamentarci su u tokom zasedanja koje je počelo 13. oktobra razgovarali i o pravima dece, osnaživanju mladih i žena.
 
Usvojen je i priručnik koji parlamentarcima pruža najbolje prakse kako da pomognu suzbijanje prinudnog rada. 
 
Jedan od najbitnijih dokumenata koji će danas biti usvojen jeste prva parlamentarna rezolucija o ostvarivanju univerzalne zdravstvene zaštite do 2030. godine. 
 
"Nadamo se da će uključivanje parlamenata pomoći da se ispune ciljevi održivog razvoja u zdravstvu", rekao je generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom i dodao da u ovom trenutku polovina stanovnika na planeti nema adekvatnu zdravstvenu zaštitu. 
  • Nadja

    17.10.2019 22:20
    Maja Gojkovic
    Halo kakva prava dece,mladih i zena.kao prvo mnogi u Srbiji nemaju ni osnovno za zivot.Deca mnoga nemaju Ni sta da obuku i pojedu.Mnogi idu U skolu u dronjcima.Mladez nema gde i kako dalje.a zene mlade majke neznaju kako decu da podizu i odgajaju u siromastvu.U Srbiji tacnije Novi Sad nema ni osnovno Sto se tice zdrastva.Tako da ima mestana gde cekaju na zdrastvenu knjizicu 12 meseci.A Sto se tice apoteke drzavne su prazne.Ne maju osnovne stvari kao Sto je zavoj,ili tetanus.naravno Samo u privatnoj apoteci ima da se kupi.Kakav Most hoce Gojkovic ,da gradi? Nevidi koliko oni politicari ruse to.jel njihov dep je pun ,a stari,mladi,i malisani skupljaju Po konjtenjerima da bi ziveli makar jedan dan.Treba da se probude.I dase zapitaju zasto omladina napusta zemlju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.